Katkarapupataa, dieettejä ja vauvajuttuja

Iltaa!
Tässä on resepti toiveena tulleeseen katkarapupataan. Olen ottanut ohjeen respetivihkosesta nimeltä Yhtärin viimeiset kiusaukset. Tosi helppo ja nopea valmistaa, ja maukasta!
400 g katkarapuja
3-5 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 tuore punainen chili
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 paprikaa
2 dl tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria
Sulata katkaravut. Suikaloi sipuli, paprika ja chili ja kuullota öljyssä. Lisää tomaattimurska, kookosmaito, suola ja pippuri, valkosipuli ja sitruunan mehu. Hauduta noin 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja hauduta hetki, mutta varo, etteivät katkaravut sitkisty. Nautiskele riisin ja tuoreen salaatin kera.
Lisään tän reseptin muos tuonne Kevytherkut-sivuille, niin sinne kertyy pikkuhiljaa mukava reseptiarkisto.
Tänään muuten oli Iltalehdessä mielenkiintoinen artikkeli eri dieeteistä. Siinä käsiteltiin 10 eri dieetin hyötyjä ja haittoja. Jos kiinnostaa, niin lukaise artikkeli:
Mä aattelin jatkossa kirjoitella tänne lisää tietoa ja vinkkejä terveellistä ruokavaliota koskien. En itse oo ravintotieteilijä, mutta tosi kiinnostunut ravinnosta, ja lukenut siihen liittyvää kirjallisuutta.
Liikuntapuolella mulla oli tänään vuorossa Kiinteytys-tunnin ohjaus. Kyseisellä tunnilla mun lempparibiisi on Don Omarin Danza Kuduro. Mä postaan tänne näitä mun lempitreenibiisejä, jos vaikka joku sais hyvän vinkin omaksi treenimusaksi.
http://www.youtube.com/watch?v=7zp1TbLFPp8
Tosta biisistä tulee ihanan kesäinen fiilis! Onneks kohta onkin taas jo kesä. Mun äiti ehdotti tänään, että käsittelisin kesän tullessa blogisssani retkeilyä ja luonnossa liikkumista, ja lupasin ottaa asian käsittelyyn. Alla kuva viime kesäiseltä luontopolkukävelyltä.

Sitten on pakko vielä hehkuttaa erästä pienen pienen ihmisen liikkumiseen liittyvää asiaa. Tuolla äiti-vauvajumppaohjeissa mun matkassa jumppaava kummittyttö Ayla on oppinut kääntymään selältä mahalleen ja toisin päin! Jee! Hyvä Ayla! Jos joku haluaa lukea lisää vauvan arjesta, niin mun sisko pitää siitä blogia osoitteessa: http://heiniayla.blogspot.com/
Huomenna illalla saatte sitten ensimmäisen haasteen… oletteko valmiina…??? 🙂
kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

10 vastausta artikkeliin “Katkarapupataa, dieettejä ja vauvajuttuja”

 1. Oi tuo on NIIN hyvää. Mä oon joskus ostanut siihen sellaisen valmiin Thai-maustesekoitus pussin, muistaakseni joku Lime-coconut kastikkeen maustepussi. Ton voi myös tehdä jättikatkiksilla.. tai ihan kasvisversiokin. Voi vaikka juustohöylällä suikaloida vähän porkkanaa mukaan (ja erivärisiä paprikoita). Kannattaa kokeilla. It’s my favorite!

 2. Kirsi this looks great! I’m trying to understand it by google-translate, without greater success though, but I’m impressed!
  D.

 3. Kuulostaa lupaavalle, kiitos vaan ohjeesta. Tulen huomenna katsomaan sitä mainitsemaasi haastetta.

 4. Täällä ootellaan jo innokkaasti sitä haastetta 🙂 Tykästyin myös tuohon biisiin, erittäin kesäinen kuten sanoit!

 5. Kuulostaa tosi herkulliselta toi pata, ja ajattelin kokeilla jo tänä iltana! Kiva blogi, ja odotan innolla haastetta. 🙂 /Enni

 6. Tuon Iltasanomien artikkelin kävin heti tsiigaamas. Voin kertoo et oon ite ollu liki 10vee (esikoisen jälkeen) aikamoisessa dieettikierteessä. Oon siis kokeillu Atkinsit ja kaalikeitot, ja tulostahan tulee nopeesti, mut sit oon retkahtanu, ja painoo vaan tullu varmaa samat lisää tai siis enemmänki. Mun mielest noi dieetit on sinäsä huuhaata, ku ne on nii rajui. Mut siis jos sais jonku rutiinin kehitettyy, niin vois onnistuu. Ku noit kevytherkkuja kirjottelet, niin onko käsitystä, mikä niiden ravintoarvo on? Tai vihjata, et jos on laihiksel ja haluu viel keventää, nii mitä ruoka-aineita kannattaa vaihtaa pois. Siis näit et kirjotit, ettet oo silleen asiantuntija, mutt siis tunnut tietävän asiasta. Mut kiva blogi

 7. Juu, mä oon dieeteistä samaa mieltä! Toimii hetken, mutta ei pidemmän päälle. Mun mielestä tossa Iltalehden aretikkelissa se tulikin mukavasti esille. Jos tietää jo dieetin alussa, että tästä ei voi tulla elämäntapa, niin sillä ei tuu olemaan pidempikestoisia vaikutuksia.
  Mä voin jatkossa pistää reseptien suurpiirteiset , sekä vinkkejä reseptien keventämiseen. Kiitos vinkistä! 🙂

 8. Oho, jäi yks sana uupumaan tosta ylläolevasta kommentista.. eli voin jatkossa pistää reseptien suurpiirteiset RAVINTOARVOT.. 🙂

 9. Wow Kirsi mitkä sivut!!! Restepti kuulostaa aivan tosi herkulliselle, ja äiti-vauva jumppaohjeet oli aivan loistavat…ja toi biisi-linkkikin oli aivan huippu!!! Olet tehnyt kyllä mahtavat sivut, yritän vierailla täällä joka ilta, kun vauveli nukkumassa 🙂 t. Laura 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta