Katkarapupataa, dieettejä ja vauvajuttuja

Iltaa!
Tässä on resepti toiveena tulleeseen katkarapupataan. Olen ottanut ohjeen respetivihkosesta nimeltä Yhtärin viimeiset kiusaukset. Tosi helppo ja nopea valmistaa, ja maukasta!
400 g katkarapuja
3-5 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 tuore punainen chili
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 paprikaa
2 dl tomaattimurskaa
2 dl kookosmaitoa
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria
Sulata katkaravut. Suikaloi sipuli, paprika ja chili ja kuullota öljyssä. Lisää tomaattimurska, kookosmaito, suola ja pippuri, valkosipuli ja sitruunan mehu. Hauduta noin 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja hauduta hetki, mutta varo, etteivät katkaravut sitkisty. Nautiskele riisin ja tuoreen salaatin kera.
Lisään tän reseptin muos tuonne Kevytherkut-sivuille, niin sinne kertyy pikkuhiljaa mukava reseptiarkisto.
Tänään muuten oli Iltalehdessä mielenkiintoinen artikkeli eri dieeteistä. Siinä käsiteltiin 10 eri dieetin hyötyjä ja haittoja. Jos kiinnostaa, niin lukaise artikkeli:
Mä aattelin jatkossa kirjoitella tänne lisää tietoa ja vinkkejä terveellistä ruokavaliota koskien. En itse oo ravintotieteilijä, mutta tosi kiinnostunut ravinnosta, ja lukenut siihen liittyvää kirjallisuutta.
Liikuntapuolella mulla oli tänään vuorossa Kiinteytys-tunnin ohjaus. Kyseisellä tunnilla mun lempparibiisi on Don Omarin Danza Kuduro. Mä postaan tänne näitä mun lempitreenibiisejä, jos vaikka joku sais hyvän vinkin omaksi treenimusaksi.
http://www.youtube.com/watch?v=7zp1TbLFPp8
Tosta biisistä tulee ihanan kesäinen fiilis! Onneks kohta onkin taas jo kesä. Mun äiti ehdotti tänään, että käsittelisin kesän tullessa blogisssani retkeilyä ja luonnossa liikkumista, ja lupasin ottaa asian käsittelyyn. Alla kuva viime kesäiseltä luontopolkukävelyltä.

Sitten on pakko vielä hehkuttaa erästä pienen pienen ihmisen liikkumiseen liittyvää asiaa. Tuolla äiti-vauvajumppaohjeissa mun matkassa jumppaava kummittyttö Ayla on oppinut kääntymään selältä mahalleen ja toisin päin! Jee! Hyvä Ayla! Jos joku haluaa lukea lisää vauvan arjesta, niin mun sisko pitää siitä blogia osoitteessa: http://heiniayla.blogspot.com/
Huomenna illalla saatte sitten ensimmäisen haasteen… oletteko valmiina…??? 🙂
Kommentit (10)
  1. Oi tuo on NIIN hyvää. Mä oon joskus ostanut siihen sellaisen valmiin Thai-maustesekoitus pussin, muistaakseni joku Lime-coconut kastikkeen maustepussi. Ton voi myös tehdä jättikatkiksilla.. tai ihan kasvisversiokin. Voi vaikka juustohöylällä suikaloida vähän porkkanaa mukaan (ja erivärisiä paprikoita). Kannattaa kokeilla. It’s my favorite!

  2. Kirsi this looks great! I’m trying to understand it by google-translate, without greater success though, but I’m impressed!
    D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *