Halloumi-salaattia, ananassalsaa ja porkkanadippiä

Tänään oli niin hyvä illallissalaatti ja iltapala-snacksi, että pakko jatkaa nyt tätä ruokalinjaa.. 🙂

Ohjasin tänään 2 jumppaa, ja töiden jälkeen oli hirvee nälkä. Kaupassa teki mieli halloumi-salaattia, ja niinpä valmistin sitä:

Lämmin halloumi-salaatti kahdelle
2 tomaattia
8 siivua kesäkurpitsaa
1 paprika
200 g halloumijuustoa
Pariloi salaatin tarvikkeet joko pannulla tai grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi myös pirskottaa hieman balsamiviinietikkaa päälle.
Ravintoarvot:
1 annos halloumi-salaattia sisältää:
– n. 500 kcal
– hiilihydraatteja n. 8 g
– rasvaa n. 26 g
– proteiinia n. 21 g
Jos haluat annoksesta vähärasvaisemman ja proteiinipitoisemman, voit vaihtaa halloumin esim. kanan rintafilepihviin!
Itse paistoin salaatin lisäksi tuoretta tankoparsaa, senkin parilapannulla. Höysteenä ananassalsaa, jonka resepti on myös alla.
Halloumi-salaattia ja ananassalsaa parsan kera.
Ananassalsa
2 noin 2 cm ananasrengasta (mielellään tuoretta)
puolikkaan limen mehu
1 sipuli
1 tomaattia
1 tuoretta punainen chili
tabascoa
kourallinen tuoretta basilikaa
ripaus suolaa
Pilko ananas, sipuli, tomaatti ja chili. Soseuta kaikki ainekset esim. sauvasekoittimella.
Ananassalsaa voit tarjota myös esim. broilerin filepihivien höysteenä. 
Ilalla teki vielä mieli jotain pientä, ja allaoleva porkkanadippi on ihanan kevyt ja raikas snacksi!
Porkkanadipin voi tarjota hauskasti esim. pitkästä lasista.

 ”Porkkanadippi”
Porkkanoita
Limen mehua
Valkoviinietikkaa
Vettä
Suolaa
Sitruunapippuria
Kuori porkkanat ja tee niistä pitkiä lastuja juustohöylällä. Tee ”dippi”, eli sekoita keskenään vettä, valkoviinietikkaa ja purista joukkoon limen mehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee liemen vahvuus oman maun mukaan, eli maistele, minkä verran haluat laittaa valkoviinietikkaa ja limeä, ja kuinka paljon vettä. Voit tarjota porkkanadipin esim. pitkästä lasista, jolloin laitat sekä porkkanat että kastikkeen lasiin. Ja sitten vaan rouskuttelemaan!
Kuvassa olevaan ”lasilliseen” on käytetty 4 porkkanaa.

Herkullisia hetkiä toivotellen,
Kirsi

PS. Jos tykkäät blogistani, niin tykkää musta myös Facebookissa:
https://www.facebook.com/home.php#!/pages/Kirsi-Hartikainen/189119444468929

Kommentit (5)
  1. Halloumi onkin hyvä idis. Myös kesällä grilliin! Terkuin, Sanna

  2. Muistatko kun teit tätä mulle viime kesänä??? Nam nam nam nam .. oli niiin hyvää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *