Suklaa superruokaa?

Olipas vauhdikas aamun aloitus tänään! Olin menossa Zumba-tunnille heilumaan takariviin, mutta pääsinin ohjaushommiin! Ja ei – en ole Zumba-ohjaaja! No, näitä sattuu silloin tällöin! Musiikit vain kehiin, ja mielikuvitus liikkeelle! Hiki tuli, ja ainakin mulla oli kivaa!
Kävin tänään hankkimassa ”Oma haaste” -kuvakisan palkinnot, ja päätin samalla testata palkintoja itse. Pääsin maistelemishommiin! Olin kylä kuullut raakasuklaasta – se on kuulemma superruokaa- mutta en ollut koskaan maistellut sitä, enkä perehtynyt aiheeseen tarkemmin. Miten suklaa nyt voisi muka olla terveellistä? No joo, on kait siinä niitä antioksidantteja, mutta silti. Mielenkiinnolla astelin sopivan näköiseen kauppaan, ja arvasin oikein –sieltähän niitä löytyi hyllyltä! Jos asut Jyväskylässä, voin vinkata, että käväisin Punnitse & Säästä –liikkeessä Kauppakadulla. Ihana liike! Ja saman ketjun kauppoja löytyy myös muualta Suomesta: http://www.punnitse.fi/). 
Testasin mansikan ja kookoskerman makuista raakasuklaata.
Kauppareissun jälkeen surffailin netissä etsien tietoa raakasuklaasta. Raakasuklaan valmistuksessa käytetään prosessoimattomia raaka-aineita, eikä niitä kuumenneta missään vaiheessa. Näin raakasuklaassa on jäljellä arvokkaita ainesosia, kuten entsyymejä, vitamiineja ja fytoravinteita, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä. Lisäksi raakasuklaan valmistamiseen käytetään superruokia, kuten raakaa kaakaota, maca-jauhetta ja goji-marjoja, jolloin suklaaseen saadaan tiivistettyä enemmän kehollemme tarpeellisia ravintoaineita (vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, antioksidantteja jne.) kuin mihinkään muuhun ruokaan! Lue lisää: http://raakasuklaa.com/wordpress/
Ennen maistelua tutkiskelin vielä tarkemmin suklaan käärepaperia, ja siinä mainittiin, että tuote oli tietenkin myös luomu, siihen oli lisätty probiootteja, jotka ovat hyviä vatsalle, ja makeuttajana oli käytetty luomu-kookossokeria, jonka glykeeminen indeksi on matala, eli se nostattaa verensokeria hitaammin kuin esimerkiksi valkoinen sokeri tai ruokosokeri. Heräsi epäilys – voiko tällainen suklaa maistua hyvälle!
Ennen suklaamaistelua nautiskelin ihanan kanasalaatin!
Avasin paperit, ja suklaa näytti tavalliselle tummalle suklaalle. Sitten maistelemaan. Mmmm… Jos tykkää tummasta suklaasta, niin tykkää myös tästä! Mun mielestä hyvää! Ja kait se on uskottava, että on myös terveellistä…! Voi nautiskella paremmalla omalla tunnolla.
Nämä hävisivät kohta parempiin suihin!

Vertailukohteena mulla oli Fazerin perinteinen ”Sininen” eli maitosuklaa. Raakasuklaassa kaloreita on 501 / 100 g, kun Fazerin suklaassa on 545 / 100 g. Ei juurikaan eroa. Hiilareita raakasuklaassa on 39,5 ja Fazerin maitosuklaassa 49 g / 100 g. No, tässä on jonkin verran eroa. Proteiinia raakasuklaassa on 6,1 g ja Fazerin maitosuklaassa 10 g / 100g. Ero tulee maidosta. Rasvaa raakasuklaassa on 38,8 g ja Fazerin suklaassa 33 g / 100 g . Tuhtia tavaraa molemmat siis! Raakasuklaassa oli mainittu vielä kuitujen määrä, mikä on 10 g / 100 g – yllättävän paljon! Eli levykaupalla raakasuklaatakaan ei kannata napsia – kaloreita ja rasvaa on paljon! Mutta hyvällä omalla tunnolla sitä voi silloin tällöin nautiskella! Tosin niin mun mielestä voi sitä Fazerin Sinistäkin silloin tällöin nautiskella. Se oli kuitenkin tällä kertaa makuraadin voittaja! 🙂


Suklaisin terveisin, Kirsi
PS. Molemmilla valokuvakisan voittajilla on myös omat, kivat blogisivut. Kävin itse tutustumassa niihin:
kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

12 vastausta artikkeliin “Suklaa superruokaa?”

 1. Syötkö koskaan ”mättöruokaa” kuten pizzaa, hampurilaisia tms? Vai ainako menet noin terveellisellä salaattilinjalla? 🙂 Mietin vain, voiko pysyä hoikkana, vaikka herkuttelisikin rasvaa tirisevillä annoksilla toisinaan!

 2. Tosi mielenkiintoinen vertailu. Aion kokeilla tätäkin, en kyllä tällasest tienny ennen.

 3. Aaah mikä hyvä idea, Kigu! Voisin itsekin kokeilla, kun nuohan ovat maidottomia ja sopivia allergisen vauvan äidille. En saa jostain syystä lähetettyä kommenttia oman profiilini kautta, niin kokeilin sitten anonyymina, onnistui. T. Hepatius

 4. Miten saatoit selvitä sumban ohjaamisesta noin vain? ite oisin tehnyt taktisen katoamistempun ihan varmana

 5. Jej, tuollainen suklaa minua siis odottaa…tai siis minà odotan sità, hih! Enpà ole raakasklaata aikaisemmin maistanutkaan. Ei se kyllà tosiaankaan kovin paljon terveellisempi vaihtoehto ole, mutta kuten heiniliini mainitsi niin varsinkin allergikoile hyvà vaihtoehto…ja kyllà se niin vaan on ettà ole sukilaa mità tahansa niin ainahan se on aivan liian hyvàà!!! 😀 -Ciacy ps.Mullakaan ei onnistunut kommentin jàttò omalta tililtà 😮

 6. Hih! Syön pizzaa ja sipsejä silloin tällöin, samoin karkkia ja pullaa, juustoja rakastan, ja sitä raakasuklaata maistelin täään kahden kahden levyn verran! =D Piti oikein nyt tarkistaa, paljon ne painoi ja yhteensä 80 g… Eli kyllä saa ja pitää herkutella välillä! 🙂

  Iltaisin pyrin syömään aina salaattia, jotta saan päivän kasviskiintiön täyteen! 🙂

  Ciacy: sulle lähtee myös Fazerin sinistä.. pakko lähettää myös suomalaista.. 😉

  Niin ja tosiaan vaikka nuo ”tavis-suklaan” ja raakasuklaan energia-arvot ei hirveesti poikkea, niin paketin kyljessä ei mainita niitä antioksidantteja, entsyymeitä, ym., joita on vaan raakasuklaassa! 🙂

  PS. Mitä enemmän maistelin raakasuklaita, sitä paremmilta ne maistui..! =D

 7. Voi ei, nyt mä spoilaannuin palkinnosta! 😮 Mutta kuulostaa makealta, odotan mielenkiinnolla että ehdin sen hakea. 😀 Vähänkö kilttiä sulta laittaa Ciacylle menemään myös Fazerin sinistä! <3

  (En tunnusta että ostin Cittarista eilen 4 levyä maraboun suklaata leipomista varten. Oli niin hyvä tarjous! Sit löydän syksyllä ne laatikosta ja alan miettiä et ehkä niistä pitäisi jotain leipoa vähitellen… Oon tällainen hamstraaja. XD Tosin taisin luvata tuolle miehelle suklaakeksejä lähiaikoina.)

  Kiitos linkkauksesta blogiini! 🙂

 8. Mulla ei ikinä säilyis Maraboun suklaat kaapissa syksyyn, hihi! 🙂 hyvä blogi, kiva idea!

 9. Haha, meillä säilyy. 😀 Täytyy aina välillä tehdä herkkulaatikon inventaario ja katsoa onko jokin menossa vanhaksi… Noistakin suklaista katsoin jo kaupassa että on pitkä säilyvyysaika. 🙂

 10. Joo, ei mullakaan säilyis suklaat kaapissa! 🙂 Mun mies osti eilen 3 levyä sitä sinistä. Kysyin, oliko ne tarjouksessa, niin ei kuulemma olleet – oli vaan huvikseen ostanu! =D No, ne on jo ihan varmasti viikonlopun aikana syöty… 😛

 11. Mitäs mä sanoinkaan tossa edellisessä kommentissani… Nimittäin:

  Tänään päätin leipoa suklaakeksejä, joihin menisi puoli levyä tummaa suklaata. Avasin herkkulaatikon johon olin heittänyt nuo neljä suklaalevyä niin löydän sieltä muropaketin alta neljä aiemmin ostettua suklaalevyä! XDDDD Eeeettä joo kyllä meillä säilyy. Olisi ehkä voinut katsoa laatikkoon ennen kuin ostaa uusia. 😀

  Kiitos, palkinto löysi muuten perille. En ole vielä maistanut, mutta lupaan etten jemmaa noita! Kerron sitten miltä maistui. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta