Sokeriton päiväni

Toteutin viime viikolla lupaamani sokerittoman päivän yhdessä sisareni kanssa.Tässä hieman päivän kulusta, sekä maukkaita ateriavinkkejä.
Aamiaiseksi sisareni valmisti kaurapuuroa, jonka hän makeutti banaanisoseella. Päälle hän pilkkoi tuoretta omenaa – nam! 

Proteiinit nappasimme kananmunista, jotka siskoni valmisti helpolla mikrokupilla. Muna rikotaan kuppiin, joukkoon lisätään mausteet ja annetaan olla mikrossa noin minuutti – ja voilá – valmista! Mausteena munissa oli kylmäsavulohta, juusto, tuoretta basilikaa ja ruohosipulia. Kyytipoikana kurkulla ja limellä maustettua vettä. Näillä päivä lähti hyvin käyntiin! 

Lounaaksi nautimme feta-kasvis-täysjyväpastaa, jonka ohje on alla:
         sipulia
         valkosipulia
         paprikaa
         kirsikkatomaatteja
         oliiveja
         fetaa
         tuoretta basilikaa
         oliiviöljyä
         valkoviiniä / valkoviinietikkaa
         suolaa
         pippuria
Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää joukkoon vihannekset ja freesaa niitä hetki. Lorauta joukkoon hieman valkoviiniä tai valkoviinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon fetajuusto ja anna sen pehmitä hetken. Lisää lopuksi tuoretta basilikaa. Nauti täysjyväpastan kera.
Lounaan kanssa nautimme lasilliset valkkaria. Alkoholin käymisprosessissa käytetään toki sokeria, mutta kuivassa viinissä kaikki sokeri on käytetty alkoholiksi, joten ajattelimme sen olevan ok… 😉
Välipalaksi söimme torilla tuoreita mansikoita ja kirsikoita, ja  kevyenä illallisena nautiskelimme kylmäsavulohi- ja kylmäsavukalkkunaleipiä. Tarkistimme, etteivät leivät, eivätkä leikkeleet sisältäneet lisättyä sokeria. Leipien lisukkeina oli myös vuohenjuustoa, rucolaa, tilliä, kananmunaa, tomaattia ja kurkkua.
Iltapalaksi siskoni valmisti ihanan kauramaitoon tehdyn smoothien, jossa oli karviaisia, punaisia viinimarjoja ja banaania antamassa makeutta, nam!
Päivä sujui yllättävän helposti, mutta tarkkana sai olla! Esimerkiksi sitruunapippuri sisältää sokeria, ja sitä meinasi sujahtaa ruuan joukkoon!
Mitenkäs teidän sokerittomat päivät onnistuivat? 🙂
Terkuin, Kirsi
PS. Hellettä on taas luvassa, joten muista tsekata aikaisemmin postaamaani hellepäivän virkistävä vesijumppa!
Kommentit (3)
  1. Sokeritonta päivää en ole vielä uskaltanut kokeilla, mutta tuota kasvispastan reseptiä kylläkin ja herkkua on! Ehkä sokerittoman päivänkin vuoro vielä koittaa….Ompa kiva saada jotain uusia reseptivinkkejä, jotka on kaiken lisäksi aika terveellisiä =)
    T: Laura

  2. Terve, en ollut määkään tajunnu että nuissa leikkeleissä sun muissa on lisättyy sokeria. Jotenki tuntuu iha uskomattomalta, kun nehän on periaatteessa suolasta suuhunpantavaa. Määkin sitten yhen päivän tuijottelin nuita sokereita, ja jouin poikkeen valtavasti normaalista tavoistani. Jugurtti oli vaikein. Ostin luonnonjugurttii ja maustin sen ihan vaan mantsikoilla. Yllättävän makiaa tuli. Mää oon hulluna välipalapatukoihin ja ne sit piti jättää myöskin pois. Limukka jäi kaupan hyllyyn suosiolla. Mut oli vaikee keksii mitä söis tilalle, tai ei silleen, vaan mitä tekis mieli syyä. Vaikeeta oli enkä tiiä pystyisinkö tuohon kokonaan, mutta kiva haaste.
    T. Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *