Lajikokeilussa Les Mills BODYBALANCE

Moi!
Olen ottanut yhdeksi tämän syksyn tavoitteekseni liikkuvuuden lisäämisen. Ja nyt seuraa pari tunnustusta. Tunnustus numero yksi: en venyttele juuri koskaan (jos ei oteta huomioon tanssi- ja jumppatunneilla tehtäviä lyhyitä venytyksiä). Ja tämän huomaa. En ole koskaan ollut kovin notkea, enkä pienenäkään taipunut spagaattiin tai spiraaliin kuten muut. Myöhemmin olen onnistunut reväyttämään takareiteni pariin otteeseen, joten voitte kuvitella, että ne ovat kireät. Venyttely olisi siis tarpeen.
Olen jo aloittanut syyskuussa viikoittaisen joogaamisen työpaikallani Kuntomaailmassa ohjaajamme Marianne Lepän ihanilla hatha-joogatunneilla. Oma aikatauluni muuttuu lokakuun lopussa, jolloin en pääse osallistumaan enää Mariannen tunneille, mutta ajattelin silloin siirtyä Hot Joogan pariin. (Katso aikaisempi kokemukseni lajista: http://kirsinkuntopiiri.blogspot.com/2011/05/10-paivan-kiri-kesaan-haaste-numero-4.html)
Liikkuvuuden lisäämistavoitteen myötä päätin osallistua noin 10 vuoden tauon jälkeen BODYBALANCE -tunnille. BODYBALANCE on sekoitus taijia, joogaa ja pilatesta, ja harjoitteet tehdään musiikin tahtiin liikesarjoina. BODYBALANCE kuuluu Les Mills –tuoteperheeseen, mikä tarkoittaa sitä, että kaikilla BODYBALANCE –tunneilla on sama ohjelma ympäri maailmaa. Tunnille mennessä tietää aina takuuvarmasti, mitä tuleman pitää – olipa sitten vaikka Ruotsissa tai Intiassa. 
Oma liikuntatavoitteeni tälle syksylle: liikkuvuutta lisää!

Oma kokemukseni BODYBALANCE tunnista: Tunti alkoi seisten tehtävillä kehon lämmittelyharjoituksilla. Tahti oli melko vauhdikas, ja liikkeet osittain haasteellisia. Lämmittelyn jälkeen jatkettiin joogan aurinkotervehdykseen. Aurinkotervehdykseen kuuluva ”seisova koira” –niminen asento on aina ollut itselleni haasteellinen. Se tuntuu jostain syystä enemmän jalkojen hermotuksessa kuin kireytenä lihaksissa. Harjoitteiden haasteellisuus säilyi tunnin loppuun saakka. Haastetta oli niin tasapainoharjoituksissa, liikkuvuusharjoituksissa kuin kehon hallinnan harjoituksissa. Liikkeet virtasivat musiikin tahtiin, ja musiikin lisäksi virtasi myös hiki. Keskittyminen ja ajatukset olivat täysin liikkeiden tekemisessä, joten muut ajatukset eivät ehtineet putkahtaa tunnin aikana mieleen. Siinä mielessä tunti oli pieni irrottautuminen arjesta!

Kenelle suosittelisin BODYBALANCE -tuntia: Suosittelisin BODYBALANCE  –tuntia sellaisille henkilöille, joille Jooga ja Pilates ovat jo jonkin verran entuudestaan tuttuja, sillä BODYBALANCE –tunnin asennot ovat osittain melko haasteellisia. Jos haluat dynaamisen, virtaavan, musiikin tahtiin tehtävän liikkuvuus-, tasapaino- ja kehon hallinnan harjoituksen, on BODYBALANCE sinulle!  Tunti sopii hyvin myös sellaisille henkilöille, joille Pilates tai Jooga oman hengityksen tahtiin tuntuu liian hidastempoiselta tai tylsältä. Jos rentoutuminen on vaikeaa, ja keskittyminen karkaa Jooga- ja Pilates –tunneilla, on BODYBALANCE –tunti siinä mielessä ”helpompi” tapa lähteä opettelemaan rentoutumista, sillä musiikki siivittää tuntia ja tahdittaa liikkeitä.
Ja sitten lisää tunnustuksia.. Ajatukseni BODYBALANCE –tunnille mennessä oli se, että kouluttautuisin mahdollisesti tunnin ohjaajaksi. Ajattelin, että minulla on hyvä pohja tunnin ohjaamiseen, sillä olen muutama vuosi sitten harrastanut Astanga Joogaa puolentoista vuoden ajan, olen harrastanut jonkin verran Pilatesta, käynyt vuoden verran Taiji-tunneilla, sekä ohjannut muutaman vuoden verran Chi Ball –tuntia, joka myöskin perustuu taijiin, joogaan ja pilatekseen. Tunnustus numero kaksi: Oma liikkuvuuteni ei tällä hetkellä riitä siihen, että pystyisin tekemään kaikki BODYBALANCE -tunnin liikkeet teknisesti puhtaasti. Ajatus tunnin ohjaamisesta jää siis tuonnemmaksi. Täytyy ensiksi jatkaa omaa liikkuvuusharjoittelua… 😉
Seuraavalla kerralla taukojumpataan!
Terkuin, Kirsi
kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta