Hedelmäinen rapusalaatti

Hedelmäinen rapusalaatti
Oon nyt viime viikkoina pari kertaa valmistanut herkullista rapusalaattia. Reseptin olen napannut kotiliesi-lehdestä. Ihanan raikas ja kesäinen salaatti! Suosittelen kokeilemaan vaikkapa ensi viikonloppuna! 🙂

Hedelmäinen rapusalaatti (4 annosta)

Rapukastike
3 rkl sitruunan makuista öljyä
2 limetin raastettu kuori ja mehu
1 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
tilkka hunajaa
korianterin lehtiä
1 tl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl sweet chili –kastiketta
Rapuvartaat
500 g jättikatkaravun pyrstöjä
Salaatti
erilaisia lehtisalaatteja, rucolaa, viinisuolaheinänlehtiä, jne.
vadelmia (mä laitoin mansikoita ja lisäks kirsikkatomaatteja)
tuoretta nektariinia tai persikkaa
cashew-pähkinöitä
punasipulirenkaita
Salaattikastike
½ dl neitsytoliivi-, rypsi- tai avokadoöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
hiven sokeria
(1 valkosipulin kynsi)
  1. Sekoita kastikkeiden ainekset. Anna kastikkeiden maustua tunti. Liota bambutikkuja kylmässä vedessä puolisen tuntia.
  2. Työnnä ravut bambutikkuihin ja grillaa ne tai kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Irrota ravut vartaista ja anna maustua rapukastikeliemessä viitisen minuuttia.
  4. Valmista salaatti ja pirskota kastiketta salaatin päälle ja tarjoa rapujen kera.
Rapumestari hommissa. Tällä kerralla ei grillattu rapuja, vaan laitettiin parillapannulla.

Hyvää tuli – nam! 🙂

Terkuin, Kirsi

Kommentit (2)
  1. Noi oli kyl niin hyvii.. Nami.. kiitos vielä hyvästä ruoasta ja kivasta seurasta!

  2. Tämä vaikuttaa sellaiselta, mitä täytyy isännälle laittaa ihan ehdottomasti! Kiitos reseptistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *