Syyskuun reseptivinkit ja ihana tunnustus


Moi!
Testailin viime viikonloppuna paria uutta reseptiä. Molemmat olivat maukkaita, joten aattelin jakaa ne teille.

 

Kirjolohi-mangoceviche

Ensimmäisenä vuorossa on kirjolohi-mangoceviche. Resepti on otettu Pirkka-lehdestä ja löytyy myös täältä.

Kuva annoksesta kantsii tsekata Pirkan sivuilta. Tää on oikeesti todella herkullinen annos, eikä tää kuva tee sille oikeutta! 🙂

4 annosta
1 pkt (150 g) graavikirjolohiviipaleita
1/2 (n. 60 g) punasipulia
½ mieto chilipalko
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 limetin mehu
1/2 dl oliiviöljyä
1 (500 g) syöntikypsä mango
1 (300 g) kurkku
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 dl korianteria hienonnettuna
Leikkaa lohiviipaleet noin 4 palaan ja levitä ne laakealle vadille. Hienonna punasipuli ja chili. Ripottele punasipuli, chili ja sitruunan raastettu kuori kaloille. Kaada päälle sitruuna- ja limettimehut sekä oliiviöljy. Peitä vati kelmulla ja anna marinoitua vähintään 15 minuuttia jääkaapissa.
Kuori mango ja leikkaa se kahteen osaan mangon litteän siemenen molemmin puolin. Kuutioi hedelmäliha. Kuutioi myös kurkku. Puolita tai lohko kirsikkatomaatit.
Sekoita mango, kurkku, tomaatit ja korianteri varovasti laakeassa kulhossa. Lusikoi päälle marinoituneet lohipalat liemineen. Tarjoa lisäksi leipää.

Broileri-taatelitagine ja pähkinäkuskus

Toisena vuorossa on broileri-taatelitagine ja pähkinäkuskus. Resepti on otettu Yhteishyvästä ja löytyy myös täältä.
Myöskään tämä kuva ei tee oikeutta annokselle. Kandee tsekata parempi kuva Yhteishyvän sivuilta. 🙂
 4 annosta
1 paketti (n. 700 g) broilerin leikkeitä
12 pientä sipulia tai salottisipulia
2 rkl öljyä
0,5 tl kanelia
0,5 tl jauhettua korianteria
reilusti rouhittua mustapippuria
4 dl vettä
1 tl suolaa
200 g kuivattuja taateleita
Kuskus
4 dl vettä
3 dl kuskussuurimoita
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
1 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
0,5 dl rusinoita
2 rkl sitruunamehua
 
Leikkaa broileri paloiksi. Kuori sipulit. Halkaise isot sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista muutamassa erässä broilerinpalat ja sipulit. Lisää mausteet ja kuullota vielä hetki. Lisää vesi ja suola. Hauduta noin 30 minuuttia, kunnes broilerinpalat ovat mureita. Lisää lopuksi taatelit ja hauduta hetki.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuskussuurimot, öljy ja suola. Ota kattila pois levyltä ja anna kuskusin turvota 10 minuuttia. Sekoita haarukalla irtonaiseksi ja lisää pähkinät, rusinat ja sitruunanmehu. Tarjoa kuskus broileritaginen kanssa.
Jätin kuskusista rusinat pois, mutta lisäsin joukkoon myös mintunlehtiä omalta yrttimaalta. 🙂

Tunnustus

Sain Tanssiinan Annelta seuraavan tunnustuksen: 
Kiitos ihanasta tunnustuksesta! 🙂
Tunnustuksen saajan on suoritettava seuraavat 4 kohtaa:
1. Liitä linkin kera bloggaaja, joka antoi tunnustuksen.
2. Anna tunnustus eteenpäin 5:lle lempibloggaajallesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi post it -lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it -lapulla ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.
Laitan tunnustuksen eteenpäin seuraaville bloggaajille:

Sannis 

Ihanaa syksyistä viikkoa kaikille lukijoilleni! 🙂

Nautiskellaan ihanista syyskeleistä! 🙂
 Terkuin, Kirsi
Kommentit (2)
  1. Kiitos tunnustuksesta. Ihana saada pitkàstà aikaa sellainen tunnustus, jossa ei pidà keksià itsestà jotain juttuja tai muuta. Mulla on vielà muutama sellainenkin tunnustus kirjoittamatta.

  2. Investing in quality talent, and ensuring you have the many skills, training and tools that enable them to empathize http://windowstuts.net/connections and actively listen to customers are central to providing consistently excellent service experiences.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *