Mökkeilyä, kaalilaatikkoa ja uunihedelmiä


Kirsin kuulumiset ja pari herkullista reseptiä 

Heippa!
Vietin viime viikolla syyslomaa mökkeillen. Tässä hieman fiiliksiä ihanan rentouttavan viikon varrelta.
Soutelua tyynellä järvellä.

 
Pyhitin syyslomaviikkoni palautumiselle. Yhdeksän päivän aikana tein ainoastaan kolme kävelylenkkiä, sekä soutelin rennosti jonkin verran. Kroppa kiitti! No, tällä viikollahan mulla oli heti maanantaina ohjattavana jumpat, joista reidet on edelleen kipeinä! 😀 

Kaalilaatikkoa.

En ole aikoihin kokannut kaalilaatikkoa. Ja ai että tuli hyvää! Mähän en syö punaista lihaa (paitsi silloin tällöin riistaa), joten jauheliha on tässä versiossa korvattu soijarouheella.

Kasvissyöjän ohra-kaalilaatikko neljälle

 

700 g – 1 kg kaalia
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 sipuli
1-2 porkkanaa
1-2 valkosipulin kynttä
1 dl soijarouhetta
1 – 2 dl kermaa
1-2 rkl siirappia
öljyä, voita tai margariinia
suolaa
vettä
mustapippuria

Laita soijarouhe likoamaan veteen. Suikaloi kaali. Kuullota sipuli, valkosipuli, kaali, sekä porkkana kattilassa öljyssä tai margariinissa. Lisää joukkoon siirappi, mustapippuri ja suola. Anna hautua muutaman minuutin ajan. Keitä ohrasuurimot kypsiksi vedessä, noin 10–15 minuuttia, ja lisää soijarouhe loppuvaiheessa muutamaksi minuutiksi joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka. Laita vuoan pohjalle puolet kaalista. Levitä päälle soijarouhe-ohraseos ja loput kaalit. Lisää kerma. Kypsennä laatikkoa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Puolukkasurvoksen puolukat löytyivät kävelylenkin varrelta.


Jälkkäriksi syötiin uunihedelmiä.
Helppoa ja hyvää!

Uunihedelmät neljälle

muutama luumu
1-3 banaania
2-3 omenaa
50 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1,5 dl fariinisokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
1-2 tl kanelia
1 dl mantelilastuja
Puolita luumut, viipaloi banaanit ja omenat ja laita ne vuokaan. Sekoita voin joukkoon loput aineet. Lusikoi seos luumujen pinnalle. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoile vaniljajätskin kera.
Enjoy! 🙂
Terkuin, Kirsi
PS. Tällä viikolla on tulossa vielä toinenkin juttu liittyen ravintoon ja rasvaan. Pysy siis kuulolla!
Kommentit (2)
  1. Nam nam tule tännekin laittamaan ruokaa! T. Hepatius

  2. Kirsi Hartikainen
    18.10.2012, 17:14

    Täytyy tulla! Toivottavasti voit pian jo paremmin ja pystyt syömään.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *