Lauantai-illan purtavaa

Helmikuun reseptit

Moikka ja hyvää laskiaista!

Tässä teille muutama viime aikoina testaamaani reseptiä. Tarjolla on hieman terveellisempi versio pitsasta, laskiaiseen kuuluvat blinit, sekä valloittava bataattisalaatti!

Pitsaa kesäkurpitsapohjalla

Tästä reseptistä tulee noin uunipellillinen.

Nam!
Pohja:

1 muna

1 kesäkurpitsa raastettuna kuorineen

50 g täysjyvävehnäjauhoja

mustapippuria, ja yrttimausteita maun mukaan

Täyte:

Oman maun mukaan esim. kasviksia, katkarapuja, tonnikalaa, jne.

Itse tein seuraavanlaisen täytteen:

2 rkl tomaattipyrettä

1 punainen paprika

fetajuustoa

oliiveja

pizzamaustetta

juustoraastetta

Nautiskele raikkaan salaatin kera!

Lämmitä uuni 180°C. Sekoita muna ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon jauhot. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi ympyräksi. Paista uunissa 15 minuuttia. Ota pohja uunista pois. Käännä se toisinpäin ja paista vielä 10 minuuttia. Ota pohja uunista pois, lisää täytteet ja laita uuniin noin 15 minuutiksi. Ja sitten vain nautiskelemaan!

Reseptin bongasin täältä. 

Rahkablinit

Laskiainen on blinien aikaa. Seuraava resepti on nopea, helppo ja maukas! Blinejä syntyy tästä määrästä noin 20 kpl

Blinit odottavat herkuttelijoita.

2 dl vehnäjauhoja + 1 dl tattarijauhoja

1/2  tl suolaa

1 tl sokeria

1 rkl leivinjauhetta

1 muna

1 prk (250 g) maustamatonta maitorahkaa

2,5 dl maitoa             

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää muna, rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista. Valmistele sillä aikaa haluamasi lisäkkeet. Paista keskilämmöllä pieniä, paksuhkoja lettuja. Paistamisessa käytin oivariinia. Tarjoa suolaisten lisäkkeiden kera.

Ja muutamat täytteet.
Lisukkeina meillä oli mäti-smetana-sipulisekoitusta, sienisalaattia, katkarapumoussea,  kylmäsavulohimoussea, sekä hunajaisia smetana-suolakurkkuja.

Reseptin löysin Valion sivuilta

Bataatti-halloumisalaatti

Tässä loistavan salaatin resepti. Tällä syntyy neljä annosta.

n. 700 g bataattia

1 mieto punainen chilipalko

2-3 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

¾ tl suolaa

ripaus mustapippuria

½ kurkku

1 ruukku jääsalaattia

1 ruukku rucolaa

1 pieni punasipuli

1 pkt halloumia

½ dl kurpitsansiemeniä

Kastike:

1 rkl extraneitsytoliviiöljyä

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

ripaus sokeria

Bataatin makeus ja juuston suolaisuus on herkullinen yhdistelmä!
Kuori ja paloittele bataatit. Hienonna valkosipulinkynnet sekä chili, jonka siemenet on poistettu.

Sekoita chili, valkosipuli, oliiviöljy, suola ja mustapippuri kulhossa. Pyöräytä bataatit mausteseoksessa ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Revi jääsalaatti ja rucola laakealle vadille. Paloittele kurkku, leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja levitä ne salaattipedille.

Paahda kuivalla pannulla kurpitsansiemenet kevyesti. Leikkaa halloum noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja puolita palat. Paista halloumviipaleet öljytilkassa kullanruskeiksi.

Levitä bataatti ja halloum salaattipedille. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet. Sekoita kastikeainekset keskenään ja pirskottele salaatille. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Reseptin bongasin Pirkka-lehdestä

Ja sitten testailemaan uusia reseptejä! 🙂
Terkuin, Kirsi
kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

3 vastausta artikkeliin “Lauantai-illan purtavaa”

  1. Hei! Hieman ohi aiheen, mutta haluaisin kiittää sinua mahtavasta blogista. Olen hiljattain löytänyt blogin ja olen innolla kirjoittanut tärkeitä asioita ylös ja lukenut vanhoja postauksiasi. Kiitos mahtavasta blogista!

    t. uusi lukija 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta