Katkarapuja, kiitos!

Maaliskuun ruokavinkit

Moikka!
Tässäpä taas muutama testaamani ja hyväksi havaitsemani resepti. Luin muuten jostain hyvän vinkin viikon ruokalistan rakentamiseksi, ja olen ottanut sen itse käyttöön. Suunnittelen nykyään viikon syömiset sunnuntaina siten, että listalla on 2 x kalaruoka, 2 x liharuoka (mun tapauksessa kanaa tai kalkkunaa), 2 x kasvisruoka, ja 1 x vapaavalintainen ruoka. Näin tulee syötyä monipuolisesti. 🙂
Tänään kuitenkin tarjolla katkarapureseptejä. Risottoa, keittoa ja pastaa. Nam!

Fenkoli-katkarapurisotto

Olen bongannut tämän reseptin Pirkka-lehdestä
Hyvin valmistettu risotto on todella hyvää!

4 annosta
1 fenkoli
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1-2 porkkanaa
2 rkl neitsytoliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
n. 7 dl vettä + 2 rkl kasvisfondia
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 dl parmesaania
½ dl tilliä hienonnettuna
ripaus mustapippuria.
ihe1

Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Hienonna fenkoli, sipuli ja valkosipuli. Viipaloi kuoritut porkkanat. Kuullota sipulia ja valkosipulia rasvassa. Lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää fenkoli ja porkkanat. Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja lisää fondi. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä, jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut kattilaan. Mausta parmesaanilla, tillillä, ja pippurilla.

 

Katkarapu-kylmäsavulohikeitto

Olen myös tämän reseptin bongannut Pirkka-lehdestä.
Nopea, helppo ja maukas keitto!
4 annosta
6-7 perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1 rkl öljyä tai voita
6 dl vettä
10 kokonaista maustepippuria
1 kalaliemikuutio
1 paketti (150 g) kylmäsavulohta
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 dl ruokakermaa
1 dl hienonnettua tilliä
sitruunalohkoja
Kuori kasvikset. Kuutioi perunat ja porkkanat, hienonna sipuli. Kuullota kasviksia kattilassa rasvassa muutama minuutti. Lisää kattilaan vesi, maustepippurit ja liemikuutio. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia. Hienonna kylmäsavukirjolohi ja lisää se keittoon. Lisää myös katkaravut ja ruokakerma. Kuumenna keitto, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja viimeistele keitto tuoreella tillillä. Tarjoa keiton kanssa sitruunalohkoja ja vaikkapa pala ruisleipää. 

Tulinen rapupasta

Olen tämän reseptin bongannut jostain lehdestä, mutta en muista mistä!
Maistuvaa täysjyväpastaa!
4 annosta
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 punainen chili
1 rkl öljyä
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 prk ranskankermaa
2 dl kermaa
180 g isoja katkarapuja
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2-3 rkl tuoretta tilliä
täysjyväspagettia
parmesaanijuustoa
Hienonna sipulit ja chili. Puolita kirsikkatomaatit. Kuullota pannulla öljyssä sipulit ja chilit. Lisää kirsikkatomaatit ja kuullota vielä hetki. Lisää ranskankerma ja kerma tomaattien joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää sulatetut ravut ja kiehauta nopeasti. Älä keitä, koska ravuista tulee muuten sitkeitä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi hienonnettu tilli. Tarjoa täysjyväspagetin ja parmesaanijuuston kanssa.
Nautinnollista viikkoa!
Terkuin, Kirsi
kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

2 vastausta artikkeliin “Katkarapuja, kiitos!”

  1. Ei vitsi, pakko ehkä kokeilla tota risottoa. Onkohan yhtä hyvää ilman viiniä? Sitä kun meillä ei muuten juuri mee..Menis kyllä jos mä ehtisin useammin vapaalle ;D

  2. Haha! =D Jos asuisin lähempänä, voisin hakee jämät… 😉 Alkuperäisessä respetissä mainittiin, että voi käyttää alkoholitonta viiniä. Niitä löytyy ainakin isommista ruokakaupoista. Jos löytyis sellainen pikkupullo, niin ei menis niin paljon hukkaan..? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta