Messukuulumisia

Synrgy360, Queenax, CrossCore….Moikka! Piipahdin viime viikolla Tampereella liikunta- ja fitnessalan Gymtec-messuilla tutustumassa kuntoilun uusiin tuuliin. Tutuksi tulivat mm. Synrgy360, CrossCore Bodyweight Training, Queenax Burn It, Huber Motion Lab, Arc Trainer, sekä monet muut. Mun Facebook-sivuille tuli pyyntö, että kertoisin kuumimmat messukuulumiset, ja tässä teille messumaistiaisia. 🙂
Päällimmäisenä messuista jäi mieleen se, että toiminnallinen harjoittelu on edelleen kasvava juttu. Suurin osa esittelyssä olevista harjoitusvälineistä oli nimenomaan toiminnallisia. Esimerkiksi Synrgy360 on toiminnallisen harjoittelun 

on toiminnallisen harjoittelun kompleksi, jossa yhdessä ”laitteessa” on monta eri toiminnallisen harjoittelun pistettä. 

Myös Queenax on samaan tapaan toiminnallisen harjoittelun järjestelmä.

Tsekkasin molemmissa esittelypisteissä parit treenit. Näytti hauskalta, ja meinas tulla hiki pelkästä katsomisesta! 🙂

Samoin CrossCore Body Weight Training on toiminnallista harjoittelua.

Laitteena CrossCore on samantyylinen kuin TRX, joka oli myös voimakkaasti esillä messuilla, mutta CrossCore sallii paremmin myös kiertoliikkeet. Millaisia kokemuksia teillä on Cross Coresta vs. TRX?


Arc trainer on puolestaan kuin cross-trainer, mutta ei kuitenkaan. Crossarissa jalka tekee soikion muotoista liikettä, ja arc trainerissa puolikaarta. Liikettä perusteltiin sen polviystävällisyydellä ja tehokkuudella. Testasin laitetta ja tuntui ihan hyvälle, mutta perehtyisin asiaan vielä tarkemmin ennen kuin lähtisin hankkimaan laitetta. Onko joku muu päässyt testailemaan Arc traineria? 


Testasin myös paria laitetta, joissa harjoittelu tapahtuu liikkuvan alustan päällä. Toinen näistä oli nimeltään imoove ja toinen Huber Motion Lab.

 

Molempien kerrotaan soveltuvan kaikille. Niin nuorille kuin vanhoille, kuntoutujille, kuntoilijoille ja huippu-urheilijoille. Laitteiden kerrotaan mm. parantavan lihastasapainoa, liikkuvuutta, kehonhallintaa, voimaa ja kestävyyttä, sekä kiinteyttävän, hoikistavan ja muotoilevan kroppaa. Tein molemmilla laitteilla jonkinnäköisen testin, ja sain molemmista ilmeisesti aika heikot tulokset…? 🙂 Testin lisäks olis ollu mielenkiintoista päästä kokeilemaan jommallakummalla laitteella jokin treeni. Onko joku teistä tehnyt treenejä jommallakummalla noista laitteista?Testasin myös uudenlaista kävelymattoa, joka on kuulemma Italiassa ryhmäliikuntatunneilla kuuminta hottia! 🙂 Innostuisitko sä tällaisesta ryhmäliikuntatunnista?


Testailin messuilla vielä paljon muitakin laitteita, mutta nämä jäivät päällimmäisenä mieleen.

Millaisia ajatuksia messukuulumiset herättivät teissä?

Terkuin, Kirsi

kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

2 vastausta artikkeliin “Messukuulumisia”

  1. Hei, oli mielenkiintoinen postaus. Itse olen jotain uusia liikuntavälineitä kokeillut nyt keväällä (jotain kirjoittanut blogiinikin) ja aina ensin mietityttää, että miksi ne vanhat perusliikkeet ei kelpaa ja mitä ideaa niissä uusissa on.:) Että onko kyseessä ihan vaan keisarin uudet vaatteet -juttu? Mutta yllättävän kiinnostavia juttuja on ollut, erilaisia liikeratoja tai kivempia liikkeitä tai sitten vaan uusia. Näillä ajatuksilla katsoin noita funktionaalisen harjoittelun videoita, vaikutti kivalta.
    Olen varmaan olettanut aiemmin, että crosscore on sama systeemi kuin TRX mutta vain eri valmistajan, kiva että siihenkin tuli tarkennus. Kokemusta ei kyllä valitettavasti ole muusta kuin TRX:stä ja siinäkin ehkä fiksoituu tiettyihin liikkeisiin, en ole koskaan kokeillut tehdä suurta osaa treenistä vain sillä.

  2. Kiitti kommentista Hillasuo! 🙂
    Hyvät perusliikkeet on mun mielestä hyvän treenin perusta, ja toiminnalliset harjoitteet hyvä lisämauste. Niin ku mainitsit, niin uusilla välineillä saa tehtyä erilaisia liikeratoja (esim. useat toiminnalliset välineet on ns. ”free motion” -perusteella toimivia), jolloin aktivoi ja haastaa paremmin koko kroppaa ja lihasketjuja. Mutta silti niitä vanhoja kunnon perusliikkeitä ei kannata unohtaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta