Huhtikuun reseptit



Moikka!

Tässä teille testattavaksi kolme herkullista reseptiä. Tarjolla on kanaa, kasvista, sekä katkarapua. 🙂

Broilerherkku
2-3 annosta
Tuli testattua paistopussia, ja se toimi hyvin!
Tämän reseptin olen saanut sisareltani. 🙂
2-3 broilerinfileetä
2 dl kantarelleja tai muita sieniä
1 punainen ja 1 keltainen paprika
 loraus valkoviinietikkaa
1tl kuivattua rakuunaa ja kirveliä
1 dl tuoretta timjamia
1-3 valkosipulin kynttä puristettuna
loraus oliiviöljyä
(ripaus suolaa)
Laita kaikki ainekset paistopussiin ja paista noin 200 asteessa noin 30 minuuttia (kunnes kana on kypsää). Nautiskele täysjyväriisin kera!
Pinaatti-fetapasta
2 annosta
Vihreää energiaa kevääseen!
Tämä resepti on bongattu Yhteishyvän Ruoka-liitteestä, ja sitä on aavistus muunneltu.
200 g täysjyvä-pennepastaa
pala purjoa
1 valkosipulinkynsi
loraus valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
75 g pakastepinaattia
1 dl ruokakermaa
75-100 g fetajuustoa
ripaus mustapippuria
loraus vasta puristettua sitruunanmehua
(ripaus suolaa)
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise ja huuhtele puro, suikaloi ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä ja lorauta mukaan valkoviinietikkaa. Lisää joukkoon pinaatti ja ruokakerma. Keitä muutama minuutti. Ripottele puolet pilkotusta fetasta kastikkeen joukkoon. Annostele pasta lautasille ja lusikoi kastiketta päälle. Murenna päälle loppu fetajuusto.
Katkarapucurry kookos-tomaattikastikkeessa
4 annosta
Helppoa, nopeaa ja hyvää!
Resepti on otettu kirjasta nimeltä Curry-ruoat.
2 sitruunaruohon vartta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 vihreää chilipalkoa
200 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku korianteria
200 g kuorittuja katkarapuja
1 rkl öljyä (esim. seesamiöljy)
2 rkl thai-kalakastiketta
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
basmatiriisiä
Poista sitruunaruohosta kanta, puumaiset uloimmat lehdet ja lehtien kuiva latvaosa. Leikkaa tyviosa ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chilipalot pituussuunnassa, poista siemenet ja hienonna. Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna korianterinlehdet. Huuhtele katkaravut.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sitruunaruohoa, sipulia, valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Lisää tomaatinpuolikkaat ja kookosmaito ja anna hautua muutama minuutti. Lisää kalakastike, katkaravut ja korianteri. Kuumenna pikaisesti, mutta älä keitä. Tarjoa basmatiriisin kera.
Hyvää ruokahalua! 🙂
Terkuin, Kirsi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *