Vinkkejä kiireisten vanhempien kuntoiluun

Miten löytää arjesta aikaa liikkumiselle kodin, perheen ja työn pyörityksen keskellä?

 
Tällä viikolla vietettävän äitienpäivän kunniaks mun kirjoituksen aiheena on tänään liikkuvat äidit (ja isät).

Ihailen liikkuvia äitejä. Olen monesti miettinyt, miten ihmeessä saisin arkea pyöritettyä ja pidettyä yllä omia liikuntaharrastuksia, jos mulla olis lapsia. Oman työn kautta olen toki pohtinut asiaa ja miettinyt, miten liikunnan saisi ujutetuksi osaksi arkea.   

Tässä mun top-vinkit kiireiselle äidille (ja isälle):

  1. Suunnittele etukäteen! Mieti, miten saisit liikunnan mahdutettua arkeen. Jos kuskaat esim. lapsesi treeneihin, voisitko lähteä itse samalla lenkille? Vai heräisitkö tuntia aikaisemmin ja starttaisit päivän omalla ajalla ja treenillä? Kirjaa seuraavan viikon treenit kalenteriisi jo etukäteen, niin ne tulee helpommin tehtyä.
  2. Ota perhe mukaan liikkumaan. Jo vauvan kanssa voi tehdä vauvajumppaa, vaunujen kanssa voi pyrähtää juoksulenkille, koko perheen kera lähteä vaikkapa uimaan. Mukavaa yhdessäoloa ja kuntoilua!
  3. Hyötyliikunta kunniaan! Voisitko kulkea työmatkasi kävellen tai pyörällä? Tai jäädä bussista muutamaa pysäkkiä aikaisemmin pois? Nyt puutarhakaudella puutarhanhoito on hyvää hyötyliikuntaa. Mitä jos samalla tekisit haravajumpan?
  4. Lapset hoitoon.Jos sinulla on puoliso, sovi hoitovuorot. Useilla kuntosaleilla on puolestaan lapsiparkki, johon lapsen voi jättää oman kuntoilun ajaksi hoitoon.
  5. Käytä mielikuvitusta! Tuleeko leikkipuistossa vain seisoskeltua tai istuskeltua, kun lapset touhuavat hikihatussa. Hyödynnä puiston penkkejä, tms. ja tee samalla kuntopiiri. Esimerkin puistojumpasta löydät täältä.
  6. Valitse helpot ja aikaa säästävät lajit. Kuntosalien jumppatarjonnassa on yhä enemmän 30 minuutin tunteja. Kotiovelta lenkille lähtö ei puolestaan vaadi aikaa siirtymisiin. Ja voihan kotona jumpatakin. Esim. kahvakuula on tehokas väline, eikä vie paljoa tilaa!
Löydät blogistani useita erilaisia kotitreenejä. Laita hyvä musa soimaan ja anna palaa!

Kuntoileva äiti on hyvä esimerkki lapsilleen. Olin itse lapsena lukutoukka-tyyppiä, mutta onneksi äiti kannusti liikkumaan. Olin pienenä satujumpassa, satubaletissa, jne. Kun olin 11-vuotias, lähdettiin äidin kanssa yhdessä lenkkeilemään. Pikkuhiljaa lisättiin kävelyn joukkoon hölkkää, ja siitä se kunto pikkuhiljaa koheni ja liikuntakärpänen puraisi. Lukioaikoina äiti puolestaan toimi järjen äänenä ja toppuutteli mua, kun olisin liikkunut enemmän kuin oli tarve. Nyt liikunta on ammattini, ja kyllä äidin ohjeet pitävät edelleen paikkansa. Niitä samaisia ohjeita jaan asiakkaillenikin. Kiitos äiti!

Haastattelin aiheeseen liittyen myös erästä liikkuvaa äitiä.

Lue haastattelu täältä. Ja tässä vielä pari aiheeseen liittyvää blogipostausta:http://www.niobiumia.net/2012/03/aiti-on-lenkilla.html

Toivottelen jo etukäteen hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja erityisesti omalleni! <3

Terkuin, Kirsi

kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta