Keittoa ja kanaa

Toukokuun reseptit


Tässä kolme testaamaani ja herkulliseksi toteamaani reseptiä:

Herne-rucolakeitto

 

Resepti on bongattu Yhteishyvän ruokaliitteestä

Ihana, keväinen keitto! Maku yllätti kaikki syöjät positiivisesti!
 

 2 annosta

1 pieni sipuli

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl täysjyvävehnäjauhoa

1 pussi (200 g) pakasteherneitä

5 dl kasvis- tai kanalientä

1 ruukku rucolaa

75 g sulatejuustoa

1 rkl sitruunamehua

ripaus suolaa ja mustapippuria

parmesaanilastuja

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää joukkoon herneet ja kasvis- tai kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 min., kunnes herneet ovat kypsiä. Lisää joukkoon rucolanlehdet, sulatejuusto ja sitruunamehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile parmesaanilastujen kera.

 

Appelsiinibroileri

 
Tämä resepti on bongattu Pirkka-lehdestä.

 

Hedelmäinen broileri, jossa maut sointuivat hyvin yhteen!
 
4 annosta

1 rasia broilerin maustamattomia rintaleikkeitä

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 tl timjamia

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

3 appelsiinia

1 rkl kana- tai kasvisfondia

200 g vihreitä viinirypäleitä

1 dl kalamataoliiveja

1 ruukku rucolaa

lisäkkeeksi keitettyä riisiä tai ohraa, sekä vihersalaattia

Nosta broilerit uunivuokaan. Mausta valkosipulilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kuori kaksi appelsiinia ja irrota hedelmälohkot kalvoja pitkin. Ota lohkoista ja kalvoista irtoava hedelmämehu talteen. Purista yhdestä appelsiinista mehu. Sekoita appelsiinimehuun (n. 2 dl) kanafondi. Kaada neste vuokaan. Kypsennä broilereita 200 asteessa runsaat 30 min. Lisää vuokaan appelsiinilohkot, viinirypäleet ja oliivit. Kypsennä edelleen noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista, kun broileri on kypsää. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai ohran ja salaatin kera.

 

Mausteinen kanapata

Tämänkin reseptin olen bongannut jostain lehdestä, mutta en muista mistä.

 

Helppo arkiruoka, mukavasti maustetta!

 

4 annosta

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

400 g kanasuikaleita

1 rkl chilijauhetta

½ punainen paprika

4 tomaattia

3 dl kanalientä

1 tölkki papusekoitusta

lehtipersiljaa tai korianteria

lisäkkeeksi riisiä ja salaattia

 

Hienonna sipulit ja kuullota öljytyllä paistinpannulla. Lisää joukkoon kanat ja chilijauhe. Paloittele paprika ja lohko tomaatit. Lisää ne pannulle. Kaada kuuma kanaliemi päälle. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pavut ja anna vielä kiehahtaa. Lisää lopuksi hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria. Tarjoile riisin ja salaatin kera.

 

Aurinkoista viikkoa! 🙂

 

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *