Avokadopastaa ja banaanilettuja

Avokadopastanresepti levisi jokin kuukausi sitten sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Mä testailin sitä hieman jälkijunassa noin pari kuukautta sitten. En ekalla kerralla ihan täysin innostunut. Olihan se ihan hyvää, mutta.. No, jokin siinä joka tapauksessa koukutti, sillä kun bongasin reseptin uudelleen Pirkka-lehdestä, päätin kokeilla uudelleen, ja nyt avokadopasta ja mä ollaan parhaita kaveruksia! 🙂 Jos et oo vielä kokannut avokadopastaa, niin suosittelen kokeilemaan! On nimittäin ihan älyttömän helppo ja nopea valmistaa, ja vie kelen mennessään! 🙂
 
Uusi ystäväni avokadopasta.

 

Seuraava resepti on Pirkka-lehden versio avokadopastasta.

2-3 annosta:

1 pussi fettucine-tuorepastaa (tai jotain muuta pastaa)
2 syöntikypsää avokadoa
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl pinjansiemeniä
1 dl parmesaania raastettuna
½ dl basilikaa hienonnettuna
1 rkl sitruunanmehua
1-2 rkl neitsytoliviiöljyä
noin ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
noin ½ dl pastan keitinlientä

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta avokado karkeasti haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi. Paahda pinjansiemenet pannulla. Sekoita avokado, valkosipuli, pinjansiemenet, parmesaani, basilika, öljy, sitruunanmehu ja mausteet keskenään. Seokseen saa jäädä sattumia. Valuta pasta, mutta ota talteen hieman keitinlientä. Sekoita keitinliemi avokadoseoksen joukkoon ja yhdistä seos pastaan. Nautiskele!

Toinen uusi tuttavani on banaaniletut(tai pannari). Bongasin reseptin Fit-lehdestä, jossa lettuja ylistettiin täydellisiksi. Suunnilleen samaan aikaan Tiia oli laittanut samaisen reseptin mun blogin kommentteihin, ja kun suosituksia hyvästä reseptistä tuli kahdelta suunnalta, niin olihan niitä pakko testata. Ja ai että – on oikeasti hyvää ja helppoa!

En voi uskoa, ettei näissä banaaniletuissa ole jauhoja!!


Seuraavalla reseptillä tulee  noin 2-6 lettua riippuen siitä, minkä kokoisia ja paksuisia lettuja tekee. Mä tein tuolla reseptillä 2 isoa, koko paistinpannun kokoista ja muutaman millin paksuista lettua.

2 banaania
4 munaa
ripaus leivinjauhetta

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Paista pannulla pienessä määrässä rasvaa. Todella helppoa ja hyvää! 🙂

En olis uskonu, että noissa letuissa ei oo lainkaan jauhoja, eikä sokeria. Maistui ja näytti ihan oikeilta letuilta pienellä banaanivivahteella! Nam, nam, nam! Meinasin syödä iltapalaks molemmat letut, mut sit mietin, että ehkä 4 kananmunaa ja 2 banaania on hieman liian tuhti iltapala, haha.. joten maltoin säästää toisen letun aamiaiselle. 🙂

Ja mitähän sitä tänään kokkais..? 😉

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *