Erilainen munakas

Tein tässä vähän aikaa sitten ihan mielettömän hyvän munakkaan uunissa. Frittataksikin tuota kutsutaan. En ollu koskaan kuullutkaan moisesta, kun bongasin reseptin erään ”urvelokokin” blogista. Urvelokokki kehui, että on löytänyt ihan mahtavan snacksin, ja oli pakko kokeilla. Mietin, että jos urvelokokki on onnistunut, niin munkin on pakko onnistua! 😀


Frittata odottaa syöjiään.

Urvelokokki oli puolestaan bongannut respetin Kauhaaja rakkautta –blogista, ja koskan kyseisen reseptin täytteet olivat enemmän makuuni, päätin testata Kauhaa ja rakkautta –blogin parsakaali-fetafrittataa.

Alla oleva resepti on suoraan lainattu Kauhaa ja rakkautta –blogista, koska se oli toimiva!


Parsakaali-fetafrittata (2-4 annosta)

1 parsakaalinpää

1 punasipuli2 valkosipulinkynttäoliiviöljyäsuolaamustapippuria4 kananmunaa1 dl murusteltua fetajuustoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen, mieluiten grillivastuksella (ylälämpö).

Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi. Viipaloi valkosipuli ja kuutioi punasipuli.

Kuumenna uuninkestävällä (valurauta)pannulla öljy ja lisää parsakaali, sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes parsakaali on sopivan pehmeää, muttei vielä lötköä. Mausta suolalla ja reilulla määrällä mustapippuria.

Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon feta. Tarkista, että paistinpannu on korkeintaan keskilämmöllä ja kaada muna-fetaseos parsakaalin ja sipulin joukkoon. Kun frittata alkaa hyytyä pohjasta, siirrä pannu valmiiksi lämmitettyyn uuniin keskitasolle. Anna olla uunissa, kunnes munat ovat hyytyneet (tähän menee n. 5-15 minuuttia uunista riippuen). Älä paista frittataa liian kuivaksi, vaan ota se pois samantien, kun munat ovat kauttaaltaan hyytyneet.

Kevyt illallinen.
Söin itse frittataa salaatin kera illallisena, mutta se toimisi hyvin myös aamiaisena, lounaana, tai vaikkapa hieman tuhdimpana välipalana.

Terkuin, Kirsi

Kommentit (2)
  1. Your cooking looks very good!

  2. This windows operating system is helping in saving documents and an important files keeps save and secure so this is beneficial for http://documentswindows10.com any persons cause its importance is necessary for person soon you must go this website and learn how to save them.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *