Herkulliset haukipullat

Pyydystin alkukesästä hauen. Halusin välttämättä valmistaa sen ruuaksi, vaikka mieheni nyrpisti hieman nenäänsä. Hauki ei tunnu olevan niitä arvostetuimpia ruokakaloja. Paistettiin hauki silloin fileinä pannulla. Tuli hyvää, mutta melko ruotoista, ja vieressä ollut kuhafilee vei voiton. Eräs tuttava kehui haukipyöryköitä maasta taivaaseen, ja kun seuraavan kerran hauki tarttui koukkuun, päätin etsiä hyvän haukipullareseptin. Sellainen löytyi Hiidenuhman keittiöstä
 
Haukipullia, uusia perunoita, kermaviilikastiketta ja raikasta salaattia.
 
Alla oleva resepti on lainattu suoraan Hiidenuhman blogista:

 

 
Yrttiset haukipullat

 

Neljälle:

  • 700 g haukifileitä
  • 2        kananmunaa
  • 1        sipuli hienonnettuna
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 dl  korppujauhoja
  • 3 rkl   sitruunan mehua
  • 2 tl     Dijon-sinappi
  • 1 tl  suolaa
  • ripaus cayennepippuria
  • 0,5 dl tilliä silputtuna
  • 0,5 dl korianteria silputtuna
  • 2 rkl   minttua silputtuna
  • valkopippuria


Kuullota sipuli ja anna sen jäähtyä. Pilko haukifileet palasiksi ja jauha niitä monitoimikoneen leikkuuterällä, kunnes kala on melko tasaista massaa. Lisää loput ainekset ja anna koneen sekoittaa massa huolella. Voit paistaa pienen maistiaisen ja tarkistaa maun.
Kostuta käsiä tilkassa öljyä, ota taikinaa ruokalusikalla sopivasti ja pyörittele taikinasta kalapullia. Laita kalapullat voipaperille odottamaan paistamista. Paista kalapullat rasvassa kullanruskeiksi ja kypsiksi.

 
Tuli ihan älyttömän hyviä! Nautiskeltiin pyörykät uusien perunoiden, salaatin ja kermaviilikastikkeen kera.
 
Terkuin, Kirsi

 

kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta