Savulohi-papusalaattia ja kantarellifocacciaa
Moikka!
Ootteko käyneet sienimetsässä? Mä oon saanu kerättyä muutaman litran kantarelleja. Nam! Yhdestä erästä valmistin sussa sulavaa kantarellifocacciaa. Focaccian seurana nautiskelin savulohi-papusalaattia. Tässä reseptit, olkaa hyvät! 🙂
Savulohi-papusalaatti
Olen bongannut reseptin Pirkka-lehdestä, mutta tuunannut alkuperäistä. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin papujen tilalla parsaa, mutta koska parsakausi on takana, ja tuore parsa on tällä hetkellä törkeen kallista, niin korvasin parsat tuoreilla pavuilla, ja tuli älyttömän hyvää!
Ihana, ruokaisa salaatti. |
Tästä tulee isot salaatit noin kahdelle henkilölle:
4 perunaa
puolikas punasipuli
n. 200 g tuoreita papuja
n. 200 g lämminsavulohta
n. 2 dl rucolaa
n. 2-3 rkl pinjansiemeniä
Marinadi:
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne. Hienonna punasipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele marinadi varovasti perunoiden ja sipulin joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa. Keitä pavut kypsiksi (noin 10 min.). Paloittele lohi. Levitä rucola tarjoiluvadille. Kaada päälle peruna-punasipuliseos ja asettele sen pinnalle lohi- sekä pavut. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja ripottele salaatin pinnalle.
Kantarellifocaccia
Seuraavan reseptin bongasin Kotiliedestä.
Tällä reseptillä tulee pellillinen ihanaa leipää. |
11 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
2 tl sokeria
2 tl suolaa
1 l kantarellejä
4 dl vettä
1 dl öljyä
100 g parmesaaniraastetta
timjamia tai oreganoa
Silppua sienet ja paista, kunnes neste on kiehunut kokoon. Mausta suolalla.
Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita hiiva ja muut kuivat aineet jauhoihin. Lisää jauhoseos, sienet ja öljy nesteeseen. Alusta pehmeä taikina. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia leivinliinan alla.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Ripota pinnalle juustoa ja timjamia sekä karkeaa suolaa myllystä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tulipas hyvää! 🙂
Terkuin, Kirsi
PS. Seuraavalla kerralla pitkästä aikaa treenivinkkejä! 🙂