Bongattu ufoja hedelmähyllyllä

Törmäsin kesällä kaupassa kesällä ”ufo-periskkaan” eli paraguayoon. Hedelmää kutsutaan myös litteäksi persikaksi, donitsi-persikaksi, ja englanniksi se on saturn peach. 

Ufo-persikka odottaa syöjää.

Litteä persikka on persikan alalaji, ja sitä on viljelty Kiinassa jo 1800-luvulla, mutta Euroopassa se on yleistynyt myynnissä vasta 2000-luvulla. Praguayo muistuttaa persikkaa, mutta on litteämpi ja hieman pienempi. Myös paraguayon maku muistuttaa hieman persikkaa, mutta on makeampaa ja jollain tapaa aromaattisempaa. Maussa saattaa olla myös häivähdys mantelia. Koostumukseltaan paraguayo on kiinteämpi kuin persikka. Oli tosi hyvää, ja ufo-persikasta olis saattanu tulla mun uus lempparihedelmä, jollen ois saanu siitä allergisia oireita. 🙁  Mutta suosittelen kokeilemaan, jollei ole entuudestaan tuttu! 🙂


Ja sinne meni, nam! 🙂

Terkuin, Kirsi
PS. Seuraava treeni teille on jo suunniteltu. Pitää vielä saada kuvat otettua! 🙂

kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta