Värikäs rapu-fenkoli-avokadosalaatti

Sain seuraavan, herkullisen salaattireseptin sisareltani. Hän oli kehitellyt salaatin reseptivihko.netistä löytyvän avokado-fenkolisalaatinpohjalta, mutta muokannut siitä ruokaisamman variaation, joka toimii hyvin esim. iltapalasalaattina tai lounaana.


Ihanan värikäs, ruokaisa ja maistuva salaatti!

Ainekset:

jäävuorisalaattia

rukolasalaattia

½ fenkolia paloiteltuna

1 kypsä avokado paloiteltuna

2-4 retiisiä viipaloituina

1 porkkana siivutettuna (juustohöylällä höystettynä)

ravunpyrstöjä (tai esim. kylmäsavulohta)

keltainen paprika

saksanpähkinöitä

Kastike:

Extra virgin oliiviöljyä

omenaviinietikkaa

puristettua sitruunamehua

hyvin pieneksi pilkottu sipuli

hienonnettua tuoretta tilliä

punainen chili

suolaa ja pippuria

loraus hunajaa

Valmistus:

Pieni ja sekoita salaatit kulhossa. Sekoita niihin salaattikastiketta. Lisää fenkoli, retiisi, porkkana ja paprika kulhoon ja sekoita. Ripottele päälle ravut, avokadot ja saksanpähkinät. Lorauta vielä hieman niiden päälle kastiketta. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Tarjoillaan huoneenlämpöisenä heti salaatin valmistuttua.

Kaksi terveyspommia: fenkoli ja avokado

Fenkoli on Välimereltä kotoisin oleva kasvi. Fenkolin aromi tulee anetolista, jota on myös aniksessa. Fenkolissa onkin vahva, anismainen maku, ja sillä saa lisää ytyä paistoksiin, keittoihin ja salaatteihin. Fenkolilla sanotaan olevan monia hyviä terveysvaikutuksia: sen kerrotaan rentouttavan, ehkäisevän tulehduksia, edesauttavan ruoansulatusta ja poistavan nestettä. Fenkoli sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, joten se on siis sekä hyödyllinen että maukas ruokakasvi.

Avokado on Väli-Amerikasta kotoisin oleva energiapitoinen, ruokaisa hedelmä. Se sisältää runsaasti kaliumia, sekä B-, E ja K-vitamiinia. Avokadossa on myös terveellistä kertatyydyttymätöntä rasvaa.


Ei muuta ku testaamaan reseptiä! Mulle ainakin maistui, nam!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *