Porkkanakeittoa ja punajuuri-aurajuustovuokaa

Moikka!


Tässä teille pari herkullista kasvisruokareseptiä.


Porkkana-korianterikeitto


Kolme annosta:


8 porkkanaa

1 sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
2 lehtisellerin vartta
1 tl jauhettua korianteria
1 l kasvislientä
ripaus mustapippuria
ripaus rakuunaa
tuoretta korianteria

Lisäksi tarjolle: raejuustoa

Kuva ei tee oikeutta tälle keitolle. Tää oli niiiiiin hyvää!
Pilko sipuli, paloittele porkkanat ja lehtisellerin varret, sekä hienonna valkosipuli. Kuullota öljyssä kattilassa sipuli ja valkosipulin kynnet, porkkanat, lehtisellerin varret, sekä korianterijauhe. Lisää 10 dl kasvislientä ja keitä juureksia, kunnes ne ovat kypsiä (noin 20 min.) Mausta mustapippurilla, rakuunalla sekä tuoreella korianterilla. Tarjoile raejuuston kera.

Nam! Tykästyin!

Punajuuri-aurajuustovuoka


Neljä annosta:


1 kg tuoreita punajuuria
1 paketti aurajuustoa
1 sipuli
1 purkki ruokakermaa (tai kuohukermaa)
mustapippuria
suolaa
Yksinkertaista ja hyvää!
Kuori ja raasta punajuuret, sekä pilko sipuli. Kuullota sipuli ja punajuuret kevyesti pannulla öljyssä. Murenna aurajuusto. Lado punajuuri ja aurajuusto kerroksittain uunivuokaan. Rouhi väliin myös pippuria. Lisää ripaus suolaa, mutta huomioi, että aurajuusto on suolaista. Kaada päälle ruokakerma ja anna hautua uunissa 200 asteessa noin tunti. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.


Klassinen, mutta edelleen toimiva resepti!

Terkuin, Kirsi
PS. Työn alla on juttua rentoutumisesta, viljattomasta ruokavaliosta, jne., joten pysy kuulolla! 🙂


kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

4 vastausta artikkeliin “Porkkanakeittoa ja punajuuri-aurajuustovuokaa”

  1. Hei Kirsi ja kiitos tästä hyvästä blogista. Olisi kiva, jos kirjoittaisit nykyään niin paljon puhutuista viljoista, ovatko ne hyviä vai pahoja ja mitä mieltä olet? Nykyään niin monet ruoka-aineet jotka ennen ovat olleet terveellisiä, ovatkin nyt vaarallisten listalla.

  2. Pitäisi kertoa kuinka PALJON aurajuustoa laitetaan, purkki on epämääräinen käsite. Eikä suolaa yhtään lisää.
    Minulla on auramurujuustoa, se on näppärää koska sitä ei tarvitse murentaa.
    Sitä on 150 g. Tein kerran tätä ja punajuurta oli 750 g. 150 g auraa oli liikaa, tai sitten kermaa tms. olisi pitänyt olla enemmän. Tosin en laittanut kermaa vaan tuorejuustoa. Suolaa ei olisi myöskään pitänyt lisätä yhtään, sitä on yllin kyllin aurajuustossa, melkein 3 prosenettia!! Huh miten suolaista.

    • Kiitos kommentista! 🙂 Ite käytin tuota perinteistä kolmion mallista pakettia, ja siinähän on 170 g. Sorry, oli tosiaan ehkä vähän epämääräinen tuo pakettikäsite. 🙂 Mä oon suuri aurajuuston ystävä, joten mulle tuossa määrässä ei ollu liikaa, kun punajuuria oli se kilo. Suolalle en laittanu tarkkaa mittaa, koska sekin on makukysymys. Käytin ite maustamatonta ruokakermaa, jossa suolaa ei ole, ja lisäsin ruokaan ihan pienen ripauksen suolaa. Meidän makuun ei tullut liian suolaista. Mutta taas makuasia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta