Porkkanakeittoa ja punajuuri-aurajuustovuokaa

Moikka!


Tässä teille pari herkullista kasvisruokareseptiä.


Porkkana-korianterikeitto


Kolme annosta:


8 porkkanaa

1 sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
2 lehtisellerin vartta
1 tl jauhettua korianteria
1 l kasvislientä
ripaus mustapippuria
ripaus rakuunaa
tuoretta korianteria

Lisäksi tarjolle: raejuustoa

Kuva ei tee oikeutta tälle keitolle. Tää oli niiiiiin hyvää!
Pilko sipuli, paloittele porkkanat ja lehtisellerin varret, sekä hienonna valkosipuli. Kuullota öljyssä kattilassa sipuli ja valkosipulin kynnet, porkkanat, lehtisellerin varret, sekä korianterijauhe. Lisää 10 dl kasvislientä ja keitä juureksia, kunnes ne ovat kypsiä (noin 20 min.) Mausta mustapippurilla, rakuunalla sekä tuoreella korianterilla. Tarjoile raejuuston kera.

Nam! Tykästyin!

Punajuuri-aurajuustovuoka


Neljä annosta:


1 kg tuoreita punajuuria
1 paketti aurajuustoa
1 sipuli
1 purkki ruokakermaa (tai kuohukermaa)
mustapippuria
suolaa
Yksinkertaista ja hyvää!
Kuori ja raasta punajuuret, sekä pilko sipuli. Kuullota sipuli ja punajuuret kevyesti pannulla öljyssä. Murenna aurajuusto. Lado punajuuri ja aurajuusto kerroksittain uunivuokaan. Rouhi väliin myös pippuria. Lisää ripaus suolaa, mutta huomioi, että aurajuusto on suolaista. Kaada päälle ruokakerma ja anna hautua uunissa 200 asteessa noin tunti. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.


Klassinen, mutta edelleen toimiva resepti!

Terkuin, Kirsi
PS. Työn alla on juttua rentoutumisesta, viljattomasta ruokavaliosta, jne., joten pysy kuulolla! 🙂


Kommentit (4)
  1. Hei Kirsi ja kiitos tästä hyvästä blogista. Olisi kiva, jos kirjoittaisit nykyään niin paljon puhutuista viljoista, ovatko ne hyviä vai pahoja ja mitä mieltä olet? Nykyään niin monet ruoka-aineet jotka ennen ovat olleet terveellisiä, ovatkin nyt vaarallisten listalla.

  2. Kirsi Hartikainen
    17.11.2013, 22:03

    Heippa! Aihe on itse asiassa seuraavana listalla.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *