Suklaa-luumu-unelma
Moikka!
Sain tuliaiseksi jonkin aikaa sitten pullollisen kirsikkalikööriä ja etsiskelin hyvää reseptiä, johon likööriä voisi hyödyntää. Löytyi! Jotain maukasta ruokablogissa oli Luumuisen suklaapommin resepti, joka vaikutti herkulliselta ja tarpeeksi helpolta ja nopealta toteuttaa.
Suklaa-luumu-unelma
400 g tummaa suklaata, esim. Fazerin taloussuklaata
4 dl kermaa
n. 100 g luumuja
puolisen dl kirsikkalikööriä
8 digestivekeksiä
n. 25 g voita
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl sokeria
Leikkaa luumut pieneksi silpuksi ja laita ne likoamaan kirsikkalikööriin useammaksi tunniksi niin, että likööri on lähes imeytynyt luumuihin. Laita suklaa vesihauteeseen sulamaan, vatkaa sillä aikaa kermaa sen verran, että se hieman paksuuntuu, mutta ei vielä ala varsinaisesti vaahtoutua.
Jauha digestivekeksit hienoksi jauheeksi, lisää sokeri ja kaakaojauhe ja pyöräytä ainekset sekaisin. Sekoita keksiseokseen sulatettu voi niin, että saat muruista tasaisen massan.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksi-voiseoksesta kakulle ohut pohja. Nostele sulanut suklaa kerman joukkoon ja lisää likööriluumut. Kaada suklaaseos kakkupohjan päälle ja laita kakku pakastimeen noin kolmeksi tunniksi ennen tarjoilua. Voit myös pakastaa kakun ja ottaa sen hieman ennen tarjoilua lämpiämään. Kakku sulaa nopeasti ja menettää lämpöisenä helposti muotonsa.
Aah, tiedän niin, että tämä on kolesteroliarvoilleni painajainen. Mutta itsenäisyyspäivän kunniaksi!
Terkuin, Kirsi
Herkullisen näköinen kakku!! ♥ Ja kauniskin vielä olet! Hyvää itsenäisyyspäivää! 🙂
Kiitos Tuuli! Teille kans hyvää itsenäisyyspäivää! 🙂
Hei Kirsi, toivottavasti kakku maistui. Mun alkoi tehdä sitä mieli, kun näin postauksesi. Täytyy varmaan painella luumuostoksille.
Mukavaa joulunodotusta sinne!
Mari
Kyllä maistui Mari! Kiitos aivan ihanasta reseptistä! 🙂
Hyvää joulun odotusta sinulle myös!
Kirsi