Kolean kelin keitto

Sain ihanan, lämmittävän reseptin ystävältäni Sannalta, ja haluan jakaa sen teille. Sanna oli muokannut saamastaan reseptistä oman versionsa, josta minä omani. Tämä keitto lämmittää mielen ja kehon kolealla säällä. 🙂

Mausteinen, mutta pehmeä keitto lämmittää kolealla kelillä.
Mausteinen, mutta pehmeä keitto lämmittää kolealla kelillä.

Hariira-keitto (el-harir = silkki)

1/2 dl oliiviöljyä
1 iso sipuli kuutioina
2-3 tl ras el-hanout-mausteseosta 
TAI
1 tl mustapippuria
1 tl inkivääriä tai tuoretta raastettuna
1/2 tl kanelia tai tanko, jonka voi lopussa ottaa pois
ripaus chiliä
1 tl paprikajauhetta
sahramia
curry-jauhetta
korianteria
kasvisliemikuutio ja/tai suolaa maun mukaan
250g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
1-2 dl liotettuja linssejä (punaisia tai vihreitä)
1-2 dl liotettuja kikherneitä
2 l vettä (voi lisätä tarpeen mukaan)
1/2 dl persiljasilppua
1/2 dl korianterisilppua  

Keittoon voi lisätä halutessa myös:

150 g lampaan tai naudanlihaa (itse halusin kasvisversion)
½ selleriä kuutioina
½ dl vehnäjauhoja (mun mielestä ei kaivannut jauhoa, tuli tarpeeksi sakeaa muutenkin)
1 dl minispagettia tai muuta minipastaa

Sipulit kuullotetaan yhdessä mausteiden kanssa öljyssä. Lisätään tomaatit, kikherneet ja linssit, sekä sen verran vettä, että ne peittyvät. Lisätään liemikuutio ja tarvittaessa suolaa. Annetaan porista pienellä lämmöllä niin, että kikherneet ovat pehmeitä. Siihen menee aikaa tunnista kahteen. Välillä kannattaa sekoitella, etteivät linssit ota pohjaan kiinni. Persiljat ja korianterit sitten kruunaavat kauniin keiton.

Soppa on ihanan pehmeänmakuista, mutta kuitenkin mausteista ja tuoksuvaa.

Kiitos Sannalle reseptistä!

Terkuin, Kirsi

PS. Ens kerralla pitkästä aikaa treenivinkkejä! Käsittelyssä TRX, josta toive tais tulla jo keväällä.. 🙂

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *