Kreikkalainen kana-couscous tsatsikilla

Mun uus lempiresepti

Jos vielä mietit kuumeisesti uuden vuoden herkkuja, niin tässä yksi varteenotettava resepti! Mulla sattui vähän aikaa sitten telkku olemaan auki, kun sieltä tuli Jamie Oliverin ohjelma, jossa kokattiin 15 minuutin aterioita. Katselin ohjelmaa sivusilmällä puuhastellen samalla muuta, ja onneks tää resepti kiinnitti mun huomion. Tästä nimittäin tuli mun uus lempiresepti!

kana

Kreikkalainen kana-couscous tsatsikilla

Neljälle:

Couscousiin:

–          300 g couscousia

–          2 eriväristä paprikaa

–          1 punainen chilipaprika

–          4 kevätsipulia

–          puolikas nippu tuoretta tilliä

–          200 g herneitä

–          kourallinen mustia oliiveja

–          2 rkl neitsytoliiviöljyä

–          40 g fetajuustoa (mä unohdin ostaa tätä, ja salaatti maistui ilman fetaakin)

Kanaan:

–          400 g kanan rintafileitä

–          teelusikallinen kuivattua oreganoa

–          teelusikallinen maustepippuria

–          1 sitruuna

–          oliiviöljyä

Tsatsikiin:

–          ½ kurkku

–          250 g rasvatonta, maustamatonta jugurttia

–          ½ sitruuna

–          puolikas nippu tuoretta minttua

–          ripaus mustapippuria

Itse laitoin vielä ripauksen Kreikasta ostettua tsatsikimaustetta, jossa on mm. valkosipulia.

Laita cous cous pakkauksen ohjeen mukaan turpoamaan keitettyyn veteen, jossa on ripaus suolaa.

Laita kanan rintafileet leivinpaperin päälle ja pyörittele ne suolassa, maustepippurissa, oreganossa ja sitruunanmehussa. Käännä osa leivinpaperista rintafileiden päälle ja kauli fileet noin 1,5 cm paksuisiksi.

Laita paistinpannulle pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja kanat. Paista kanat kypsiksi kääntäen välillä puolta.

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Ripottele päälle suolaa. Laita kurkkumassa siivilään ja puristele käsillä  kurkkumassasta liiat suolavedet pois. Laita kurkut kulhoon yhdessä jugurtin, puolikkaan sitruunan mehun, pippurin ja silputtujen mintunlehtien kera.

Poista paprikoista ja chilistä kannat ja siemenet, ja hienonna tehosekoittimesssa (tai sauvasekoittimella) yhdessä pilkottujen kevätsipuleiden ja tillin kanssa. Levitä laakealle vadille. Lisää päälle herneet, revityt oliivit, puristettu sitruunanmehu, sekä neitsytoliiviöljy.  Lisää joukkoon cous cous, maistele ja mausta tarvittaessa lisää. Paloittele kypsä kana ja levitä cous cousin päälle. Ripottele pinnalle fetajuustoa ja tarjoile tsatsikin kera.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Vei kielen mennessään!

Terkuin, Kirsi

PS. Toivottelen hyvää uutta vuotta vielä myöhemmin tänään.. 😉

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *