Vadelmavaahtoa ja testissä Proegg valkuainen

Moikka!

Ou jes! Kaupan hyllylle on ilmestynyt kolesteroliton munauutuus – 500 g munanvalkuaista tölkissä! Mulla kun kolesterolin kanssa on ongelmia, on tämä erittäin tervetullut uutuus. Nyt voin hyvillä mielin nauttia munia, eikä tarvitse itse erotella valkuaisia keltuaisista. Munanvalkuainen on erittäin hyvä rasvaton ja kolesteroliton proteiinin lähde.

Tuote on kotimainen, ja löytyy yleensä kaupan maitohyllystä. Maksoi ruokakaupassa 3,99 €.

Ravintosisältö: proteiinia 9,9 g/100g,  rasvaa 0g/100g. Tuote on laktoositon ja gluteeniton.
Ravintosisältö: proteiinia 9,9 g/100g, rasvaa 0g/100g. Tuote on laktoositon ja gluteeniton.

Viikonlopun kunniaksi valmistin munanvalkuaisista ihanan jälkiruuan – vadelmavaahdon.

Reseptin löysin http://www.kasvikset.fi/ –sivustolta, mutta vähensin sokerin määrää alkuperäisestä reippaasti. Tässä teillekin ihanan jälkkärin resepti:

Neljälle:

5 dl vadelmia

2 tl sokeria

2 dl vispautuvaa kermaa

4 valkuaista

Soseuta vadelmat ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma sakeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita marjasose valkuaisvaahtoon kevyesti nostellen. Lisää seokseen kermavaahto niin ikään kevyesti nostellen. Annostele vaahto jälkiruokamaljoihin ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Resspti: Kotimaiset Kasvikset ry

Aivan ihana jälkkäri. Nam!
Aivan ihana jälkkäri. Nam!

Maistelin seosta ennen kerman ja sokerin lisäämistä, ja olis arkiversiona maistunut vallan mainiosti niinkin. Eli kevyempänä versiona menis ilman sokeria ja kermaa. Rahka olisi varmasti myös sopinut joukkoon.

Valkuainen käy hyvin myös esim. proteiinijuomiin, ruuanvalmistukseen ja leivontaan. Oikeastaan kaikkeen, mihin tavallista kananmunaa voi käyttää. Lisää hyviä, proteiinirikkaita munanvalkuaista sisältäviä reseptejä löytyy täältä.

Terkuin, Kirsi

 

 

Kommentit (3)
  1. Hei! Saanko kysyä että mistä kaupasta tuota löysit? Citymarketissa viimeksi ollessamme löysimme ainoastaan ulkomaalaisen tuotteen. Olisi mukavampi ostaa Suomessa valmistettua 🙂

    1. kirsinkuntopiiri
      23.2.2014, 19:56

      Heippa! Mä ostin Jyväskylän Cittarista, ja nyt ekaa kertaa onnistuin sen sieltä löytämään kananmunien vierestä. Pitäis kuulemma löytyä kaikista K-ryhmän kaupoista ja osasta S-ryhmää, ainakin suurimmista Prismoista ympäri Suomen, mutta on niin uus tuote, että voi olla, ettei oo vielä kaikkien kauppojen valikoimissa.. Toivottavasti pian. Mäkin tykkään suosia suomalaista. 🙂

  2. Helppoa , nopeaa ja terveellistä arkiruokaa: valkuaismunakas - Kirsin Kuntopiiri
    21.11.2016, 19:04

    […] Avattu tuote säilyy jääkaapissa viikon, joten taidanpa tänään valmistaa lopuista iltaherkuksi vadelmavaahtoa, jonka resepti löytyy myös blogistani.  Tosin vadelmia pakkasessa ole, mutta kokeillaan mansikoilla. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *