Välimeren röstit ja lämmin papusalaatti

Kasvisruokavinkki viikolle

Seuraavan kasvisaterian resepti on testattu ja maukkaaksi todettu! Reseptit otin talteen Yhteishyvä-lehdestä. 

perunarostit

Välimeren röstit

4 annosta

800 g jauhoisia perunoita

½ dl aurinkokuivattuja tomaatinpaloja

½ dl paahdettua sipulirouhetta

2 rkl hienonnettua persiljaa

½ sitruunan raastettu kuori

suolaa maun mukaan (maks. 1 tl)

ripaus rouhittua mustapippuria

paistamiseen öljyä

Kuori ja leikkaa perunat reiluiksi paloiksi. Keitä puolikypsiksi (noin 12 min.). Valuta ja anna jäähtyä. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon tomaatinpalat, sipulirouhe ja persilja. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta kostutetuilla käsillä pihvejä. Paista pannulla öljyssä kohtalaisella lämmöllä molemmin puoli kauniin ruskeiksi pihveiksi.

Lämmin papusalaatti

3 annosta

1 pussi (200 g) vihreitä papuja paloina

1 rkl öljyä

ripaus suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria

0,5 tl rakuunaa

0,5 rkl sitruunanmehua

puolikas ruukku rucola-salaattia

2 rkl siemensekoitusta

Paahda jäisiä papuja pannulla, kunnes niistä haihtuu neste ja ne saavat hieman väriä. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Siirrä lämmin papuseos kulhoon. Paahda siemenseos kevyesti kuivalla pannulla. Sekoita siemet ja rucola papuseokseen.

Maukasta viikkoa! 🙂

Terkuin, Kirsi

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *