Lehtikaali-vuohenjuustopiirakkaa, nam! Reseptiä pukkaa…

Heippa!

Lupailin teille tänne mun syyslomalla testaamia uusia reseptejä. No, nyt niitä tulee! Aloitetaan lehtikaali-vuohenjuustopiirakalla. Suussa sulavan hyvää.. Okei, sisältää mm. vehnäjauhoja, voita ja kermaa, eli ei mikään superterveellinen. Mutta hei – onhan siinä kuitenkin lehtikaalia! 😉 Kuten jo aikaisemmin kerroin, olen aloittamassa maidottoman ruokavalion kokeilun, mutta vasta ensi viikolla..  piti aloittaa jo tällä viikolla, MUTTAAAAAA…… kuulostaako tutulle? 😉 Tulen sitten pitkin syksyä jakamaan parhaat, maidottomat reseptit. 🙂

Tää kuva ei kyllä ihan tee oikeutta tuolle piiraalle. On parempaa kuin miltä näyttää!
Tää kuva ei kyllä ihan tee oikeutta tuolle piiraalle. On parempaa kuin miltä näyttää!

Vuohenjuusto-lehtikaalipiirakan ohjeen nappasin talteen Pirkka-lehdestä.

5-6 annosta 30-60 min.

Pohja:

2 dl ruisjauhoja
1 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g voita
2 rkl vettä

Täyte:

150 g lehtikaalia
2 salottisipulia
1 rkl öljyä
150 g vuohenjuustoa (fetaa)
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 dl vettä
1 tl meiramia
1 tl mustapippuria
½ tl suolaaa

  1. Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 min.
  2. Pese lehtikaalin lehdet ja poista lehtiruoti. Suikaloi lehdet ja hienonna salottisipuli. Kuullota kaalia ja sipulia pannulla tilkassa öljyä, kunnes sipuli on pehmennyt.
  3. Sekoita vispilällä kulhossa munat, kerma ja vesi. Lisää mausteet. Kuutio vuohenjuusto (tai jos käytät valmiita kuutioita, valuta niistä nesteet pois).
  4. Ripottele pohjan päälle lehtikaali-sipuliseos, sekä vuohenjuusto. Kaada päälle muna-kermaseos. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 min.

Ravintosisältö / annos (n. 150 g): energiaa 320 kcal, proteiinia 8 g, hiilihydraattia 16 g, rasvaa 25 g.

Niin mähän pistelin tuota suuhuni puolikkaan piiraan, eli noin 3 annosta! 😀 Mun mies söi toisen puolen, eli maistui sillekin! Näitä kaloreita kuluteltiin sitten mm. soudellen. No, en mä kylläkään kaloreita laske, enkä niiden takia soudellu. 🙂

soutuvene

Lisää mun syysloman kuvia pääset katselemaan instagramin puolella: @kirsihartikainen.

Ja niitä reseptejä tulee lähipäivinä lisää!

Terkuin, Kirsi

kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

2 vastausta artikkeliin “Lehtikaali-vuohenjuustopiirakkaa, nam! Reseptiä pukkaa…”

  1. mun oli tarkotus tehdä tätä tänään iltasella mut en voinu vastustaa mun vihreää röykkiötä jääkaapissa joten pistelin sen ison pussin poskeeni äsken sellasenaan … oivoi !! 😀 iltareippailu viel ois tosin edessä, jos sitä poikkeais kaupassa hakemassa pari pussia lisää … 😉 ihan taivaallisen näköstä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta