Viikonlopun reseptivinkki: sitruunabroileri ja paahdetut maa-artisokat

Moi!

Tässä toinen syyslomalla testaamani ja herkulliseksi toteamani resepti. Tämä resepti on samaisesta Pirkka-lehdestä kuin edellisen lehtikaalipiirakan resepti. 🙂

Anteeksi kamala kuva. Mökkiolosuhteet.. kertakäyttölautanen (onneksi edes biohajoava ja täysin kompostoitava). Mutta maistuu siis paremmalta kuin miltä näyttää. :)
Anteeksi kamala kuva. Mökkiolosuhteet.. kertakäyttölautanen (onneksi edes biohajoava ja täysin kompostoitava). Mutta maistuu siis paremmalta kuin miltä näyttää. 🙂

3 annosta
valmistusaika: yli 60 min.

1 kg broilerin marinoimattomia koipireisiä
350 g salottisipulia
10 valkosipulinkynttä
ruukku tuoretta timjamia
2 sitruunaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
500 g maa-artisokkaa
ripaus sormisuolaa

Kuori salottisipulit ja leikkaa ne pituussuunnassa halki. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna puolet timjamista. Halkaise yksi sitruuna pituussuunnassa puoliksi ja viipaloi puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Sekoita isossa kulhossa keskenään broilerit, sipulit, valkosipulinkynnet, timjami, sitruunanviipaleet, öljy, suola ja pippuri. Anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Laita maa-artisokat isoon uuniastiaan tai pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle sormisuolaa. Paahda maa-artisokkia uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.

Ota astia uunista, lisää marinoituneet broilerit, sekä sipulit, valkosipulit ja sitruunanviipaleet. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä noin 45 min. tai kunnes broileri on kypsää.

Valuta päälle sitruunanmehua ja ripottele pinnalle tarvittaessa sormisuolaa. Koristele ruoka lopulla timjamilla.

Ravintosisältö / annos (n. 400 g): energia 550 kcal, proteiinia 35 g, hiilihydraattia 14 g, rasvaa 39 g

Rentoa viikonloppua! 🙂

Terkuin, Kirsi

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *