Testissä uusi maidoton ja gluteeniton proegg protein smoothie

Moi!

Jee! Vihdoin löysin kaupan hyllyltä uuden munanvalkuaisesta valmistettavan proteiinismoothien. Kyseessä on suomalainen Laitilan proegg protein smoothie. Maidottomalla ruokavaliolla olevalle tämä on loistava uutuus, ja nappasin heti molemmat maut testiin.

Laitila

Makuja on kaksi, joista toinen on mustikka-mustaherukka ja toinen omena-vanilja. Mulle maistuivat molemmat yhtä hyvin. Hieman vähemmän olisin tosin kaivannut makeutta. Purkillisessa juomaa on 500 g, ja proteiinia on yhteenä 40 g, joten purkillinen riittää hyvin kahteen annokseen.

proteiini

Tämä tulee osaksi mun välipalavalikoimaa. Purkki on helppo napata mukaan, juoda nopeasti välipalaksi puolet, laittaa korkki takaisin kiinni ja jättää työpaikan jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Tuote nimittäin säilyy pari päivää avaamisen jälkeen.

proegg

Protein smoothie käy myös hyvin osaksi aamupalaa. Kannattaa tosin lisätä jotain, mistä saa kuituja ja jotain, mistä saa rasvahappoja. Mulla oli tänään oli sellainen aamu, että en jaksanut panostaa aamiaisen valmistamiseen, joten kaadoin lasiin 3 dl proteiinijuomaa, lisäsin joukkoon 1 rkl pellavansiemeniä, 1 rkl seesaminsiemeniä, 1 rkl chiansiemeniä, sekä 1 rkl psylliumjauhetta. Sekoitin ja annoin tekeytyä 10 min. Nam!

smoothie

Terkuin, Kirsi

 

Kommentit (4)
  1. Minäkin hihkuin innosta kun näin mainoksen, mutta sitten petyin kun tuo on makeutettu stevialla. En tiedä mikä siinä on, mutta kaikista steviatuotteista on tullut vatsa kauheen kipeäksi 🙁 Muuten kyllä kuulosti ihan huipputuotteelle! Ehkä kuitenkin täytyy uskaltautua testaamaan.. Toi ois nimittäin niin kätsy töihin evääksi sen ainaisen rahkan sijaan.

    1. kirsinkuntopiiri
      16.2.2015, 20:27

      Harmi, että stevia aiheuttaa mahakipuja. 🙁 Mä oon tosi vähän käyttänyt stevialla makeutettuja tuotteita, mutta en oo huomannu, että aiheuttais mulle mitään. Mun makuun ois vaan saanut noissa olla vähemmän makeutta. 🙂

  2. Noita smootheita kannattaa kokeilla myös ihan tavallisen kaurapuuron joukkoon, saa proteiinia heti aamusta 🙂 vaikka noissa on kyllä jo valmiiksi kuituja marjoista ja gluteenittomasta kaurakuidusta! 🙂

    1. kirsinkuntopiiri
      17.2.2015, 08:43

      Joo, hei vois toimii puuron kans kuten mehukeitto – kiitti vinkistä. 🙂 Tossa juomassa itsessään on 0,3 g kuitua / 100 g, joten jos aamiaiseksi meinaa nauttia, niin kannattaa jossain muodossa niitä kuituja lisäillä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *