Samettinen mustajuurikeitto

Moikka!

Seuraava herkullinen resepti on kopioitu suoraan täältä. Resepti oli toimiva ja keitosta tuli hyvää, joten haluan jakaa sen myös teille. 🙂

mustajuurikeitto

Samettinen mustajuurikeitto 

Tarvikkeet alkuruuaksi kuudelle:

vettä

2 rkl sitruunamehua

1 kg mustajuuria

3 banaanisalottisipulia

1 pieni valkosipulikynsi

voita ja oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

7 dl kanalientä (tai kasvislientä)

2 dl kuohukerma (mä laitoin kaurakermaa)

2 dl maustamatonta kivennäisvettä

tuoretta salviaa

 

Täytä astia vedellä ja lisää sitruunamehu. Kuori mustajuuret juoksevan veden alla ja pilko ne heti kuorittuasi muutaman sentin kokoisiksi paloiksi. Lisää palaset vesiastiaan odottamaan. Sitruunanmehuvesi suojaa mustajuuria tummumiselta.

Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki voissa ja öljyssä kattilassa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan kanaliemi ja keitä mustajuuria, kunnes ne ovat pehmenneet, noin 15 minuuttia.

Lisää kerma ja pilkotut salviat, anna kiehua vielä hetki. Poista kattila liedeltä, mausta suolalla ja pippurilla makua tarkistellen ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Seos saa olla tässä vaiheessa suhteellisen paksua, koska lopuksi lisättävä kivennäisvesi ohentaa sitä.

Lisää kuumaan keittoon kivennäisvettä juuri ennen tarjoilua, se tuo ihanasti lisäkuohkeutta. Sekoita, tarkista maku ja annostele lautasille.

Herkullisia hetkiä!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *