Kasvisruokaa: intialainen kidneypapu-curry

Moi!

Tässä teille ihanan mausteisen pohjoisintialaisen kidneypapu-curryn resepti. Ruoka on helppo ja nopea valmistaa, ja sen maku paranee “vanhetessa”, eli tämän voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä ja tarjoilla seuraavana. 🙂 Resepti on otettu kirjasta Intian keittiö. Bongasin kirjan alennushyllyltä samalla, kun hain Filmtownista leffan. Oli niin herkullisen näköisiä reseptejä, että oli aivan pakko ottaa mukaan. 🙂

Ensimmäinen resepti tästä kirjasta testattu ja hyväksi todettu. :)
Ensimmäinen resepti tästä kirjasta testattu ja hyväksi todettu. 🙂

Annoksia: 4

Tarvikkeet:

  • 2 rkl kasviöljyä
  • 2 tl juustokuminansiemeniä
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 tl tuoretta inkivääriraastetta
  • 6 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 tuoretta vihreää chiliä hienoksi pilkottuna
  • 2 isoa tomaattia karkeasti pilkottuna
  • 2 tl korianterijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna
  • 0,25 tl kurkumajauhetta
  • 1 tl garam masalaa
  • 800 g puniasia kidneypapuja tölkistä valutettuina ja huuhdeltuina
  • 1 tl palmusokeria
  • 5 dl lämmintä vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 rkl tuoretta korianteria hienoksi silputtuna koristeluun
  • Lisäksi: tarjoa riisin ja luonnonjogurtin kera.

Kuumenna öljy isossa paksupohjaisessa kattilassa ja lisää juustokuminansiemenet. Kun ne lakkaavat poksahtelemasta, lisää sipulit ja kuullosta ne pehmeiksi. Lisää kattilaan inkivääri ja valkosipuli ja kuullota 2 minuuttia. Lisää vihreät chilit, tomaatit, korianteri- ja juustokumina- ja kurkumajauhe, sekä garam masala ja paista 12-15 min. Lisää kidneypavut, palmusokeri, vesi ja suola ja keitä currya 10-12 minuuttia.

Koristele korianterisilpulla ja tarjoile riisin ja jogurttinokareen kera.

Mulla jogurttina toimi makeuttamaton soijajogurtti.

Sorry, kuvan laatu. Mökkiolosuhteissa kännykkäkameralla napattu. Ja biohajoavalta kertakäyttölautaselta nautittu... ;)
Sorry, kuvan laatu. Mökkiolosuhteissa kännykkäkameralla napattu. Ja biohajoavalta kertakäyttölautaselta nautittu… 😉

Herkullisia hetkiä!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *