Mustaherukka-raakakakku (maidoton, munaton, gluteeniton ja vegaaninen)

Moikka!

Täytin viime viikolla 37 vuotta (apua, ihanko oikeesti?!?!), ja valmistin sen kunniaksi elämäni ekan raakakakun. Resepti on otettu suoraan K-ruoka.fi-sivustolta.

Mökiltä ei löytynyt tehosekoitinta, mutta valmistus onnistui myös sauvasekoittimella. Tuli kuitenkin ehkä hieman rouheampi versio. Tsekkaa houkuttelevampi kuva yllä olevasta linkistä. ;)
Mökiltä ei löytynyt tehosekoitinta, mutta valmistus onnistui myös sauvasekoittimella. Tuli kuitenkin ehkä hieman rouheampi versio. Tsekkaa houkuttelevampi kuva yllä olevasta linkistä. 😉

Ainekset (16-20 annosta ):

1 ps (125 g) pekaanipähkinöitä

1 ps (200 g) pehmeitä taateleita

1/4 tl kardemummaa

1/4 tl suolaa

1-2 rkl vettä

Täyte:

150 g cashewpähkinöitä

2 (400 g) kypsää banaania

4 dl (200 g) mustaherukoita (pakaste)

1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

2 rkl vaahterasiirappia

1 rkl limetin- tai sitruunanmehua

Koristeeksi: mustaherukoita

  1. Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan runsaaseen, kylmään veteen jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, mielellään yön yli.
  2. Valmista pohja. Soseuta pekaanipähkinät, taatelit (tarkista, että niissä ei ole kiviä), kardemumma ja suola monitoimikoneen kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää vesi ja soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Kiinnitä leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos vuokaan.
  3. Valmista täyte. Valuta cashewpähkinät, kumoa ne monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää kuoritut banaanit ja jäiset marjat. Aja tasaiseksi seokseksi.
  4. Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä heti kun rasva alkaa sulaa. Sekoita rasva täytteeseen. Mausta vaahterasiirapilla ja sitruunan- tai limetinmehulla. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen. Koristele pinta halutessasi mustaherukoilla.

Nam, nam – tulipa hyvää!

Terkuin, Kirsi

 

Kommentit (8)
  1. Oliko OIKEASTI hyvää? Ettet huijaa?

    1. kirsinkuntopiiri
      10.3.2015, 12:35

      Hih!

      1. Hei mihin loppu mun viestistä jäi 😀 Anyway, oon tosi skeptinen kun voi, sokeri ja suklaa toimii aina! Valitettavasti. Mut uskaltaskos koittaa…

        1. kirsinkuntopiiri
          18.3.2015, 16:52

          No niinhän ne toimii.. 😉 Mäpäs testailen jossain vaiheessa jonkun suklaisen raakakakun ja kerron sit terveiset.. 😀

  2. This is my favourite. So easy and very yummy.
    https://fivenightsat-freddys.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *