Vegaaniset blinit

Moi!

Ei ole alkutalvea ilman blinejä! Niitä on vaan kerran talvessa saatava! Aikaisemmin luottoreseptini on ollut rahkaisa pikaversio, joka löytyy täältä.

Nyt kun olen maidottomalla ruokavaliolla, oli etsittävä uusi resepti. Se löytyi chocochilin blogista. Resepti on myös vegaaneille sopiva. Täytteenä mulla itsellä oli kylläkin myös mätiä ja katkarapuja, joten ihan vegaaniversiota en tällä kertaa itse toteuttanut. 😉

Nam, tulipa hyviä!

Mulla ei ollu lettupannua, mutta paistaminen onnistui tavallisellakin pannulla. Tosin tuli vähän laihanlaisia,  MUTTA maukkaita!
Mulla ei ollu lettupannua, mutta paistaminen onnistui tavallisellakin pannulla. Tosin tuli vähän laihanlaisia, MUTTA maukkaita!

Reseptistä riittää noin 4 syöjälle.

Blinit

  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 pussia kuivahiivaa
  • 2,5 dl makeuttamatonta soija- tai kauramaitoa (mulla oli soijamaitoa)
  • 1 rkl kasviöljyä (mulla oli käytössä oliiviöljy)
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1 dl vichyvettä
  • 0,5 tl suolaa
  • rasvaa paistamiseen (käytin paistamiseen 60 % vegaanista margariinia)
  1. Sekoita yhteen tattarijauhot, vehnäjauhot ja kuivahiiva. Lämmitä soijamaito, lisää maidon joukkoon öljy ja sekoita jauhoseos kevyesti vatkaten soijamaidon joukkoon. Lisää taikinan joukkoon vielä soijajogurtti. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä kolmisen tuntia.
  2. Lisää taikinaan vichy ja suola. Paista blinit lettupannulla runsaassa margariinissa.

 

Mulla oli blinien kanssa tarjolla suolasienisalaattia + soijajogurttia, mätiä, marinoituja katkarapuja, sekä suolakurkkuja.

suolakurkku sienisalaatti mäti katkaravut

Onko täällä muita blinifaneja? 🙂

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *