Viikon ruokavinkki: chili-suklaakana

Moikka!

Chili ja suklaa ne yhteen soppii! N√§in on! ūüėÄ

Tässä herkullisen chili-suklaakanan resepti neljälle:

Vinkkiä otin täältä.

Tarvikkeet:chili-suklaakana

  • 4 salottisipulia hienonnettuna
  • 2-4 valkosipulinkyntt√§ hienonnettuna
  • 1 rkl vaaleaa oliivi√∂ljy√§ (paiston kest√§v√§√§)
  • 4 kanankoipea
  • 3 appelsiinin mehu ja hedelm√§liha
  • 3 tuoretta punaista chili√§ hienonnettuna
  • 2 rkl mietoa, kuivattua chili√§
  • 1 rkl korianterinsiemeni√§
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl tummaa muscovado-sokeria
  • 150 g tummaa suklaata paloiteltuna (venezuelalaista)
  • tuoretta korianteria
  • tarjoiluun riisi√§, tms.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Freesaa sipulia ja valkosipulia padassa liedellä ja lisää kanankoivet joukkoon. Paista koipia, kunnes pinnat ovat ruskistuneet. Lisää tämän jälkeen pataan appelsiinien mehut ja hedelmälihat, chilit, korianterinsiemenet, tomaattimurska, sekä ruskea sokeri. Keitä 5 minuuttia. Laita kansi päälle ja anna paistua uunissa noin 20-30 min., kunnes kana on kypsää. Ota pata uunissa ja nostele kanankoivet pois. Lisää suklaa kastikkeeseen, anna sen sulaa ja sekoita. Kaada kastiketta koipien päälle ja koristele runsaalla tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin, tms. kera.

Me valmistettiin tätä lomalla, jolloin oli aikaa antaa padan muhia pidempään uunissa. Tuunattiin silloin hieman reseptiä ja laitettiin pata hautumaan uuniin ennen kuin lähdettiin ulkoilemaan. Kuumennettiin uuni matalammalle lämpötilalle (150 astetta) ja skipattiin eka vaihe, eli laitettiin kaikki ainekset suoraan pataan ilman paistamista. Annettiin padan hautua lenkin ajan (noin tunnin verran) ja sitten vielä jälkilämmössä toinen mokoma. Kanasta tuli suussa sulavan pehmeää ja mureaa.

Nam nam!

Terkuin, Kirsi

kirsinkuntopiiri

Moi! Olen Kirsi - intohimoinen liikkuja ja muiden liikuttaja. Haluan liikuttaa myös sinua. Tervetuloa mukaan kuntopiiriini!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta