Lehtikaali-suppilovahveropiiras (maidoton, mutta maukas)

Moi!

Kääks! Mulla on ihan hirveen monta blogitekstiä aloitettuna, mutta jotenkin en saa nyt yhtään päätökseen. Jokaisesta puuttuu se jokin pieni viimeinen silaus, jotta olisin tyytyväinen. Jätetäänpä ne siis vielä hautumaan, ja postataan pitkästä aikaa resepti!

lehtikaali-suppilovahveropiiras

Blogikirjoitusten suhteen pää siis pursuaa ajatuksia, mutta ruokien suhteen on käynyt vanha tuttu juttu – olen jämähtänyt tuttuihin ja turvallisiin resepteihin, ja kaupassa pyörin hyllyjen välissä ja mietin, että oispa kiva keksiä jotain uutta.

Että jos on hyviä vinkkejä, niin vinkatkaa! Kaivataan helppoa, nopeasti valmistettavaa, mutta maukasta arkiruokaa. 😉

Tässä yks ilta teki mieli jotain hyvää, ja kaivelin kaappeja ja mietin, mitä kaapin aineksista sais kasaan. Oltiin käytetty hummukseen lehtikaalia, joten sitä sattui olemaan, pakkasesta löytyi syksyllä poimittuja suppilovahveroita, jääkaapista kananmunia ja kaurakermaa (noudatan edelleen osittain maidotonta ruokavaliota), ja kaapissa oli ruisjauhoja, joten näistä syntyi seuraavanlainen piiras.

Pohja:

  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 100 g voita / margariinia (mulla oli sinistä Keijua)
  • 2 rkl vettä

Täyte:

  • 150 g lehtikaalia
  • 2 dl suppilovahveroita (tai muita sieniä)
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 3 kananmunaa
  • 1 purkki kaurakermaa (tai tavallista kermaa)
  • mausteita, kuten suolaa, mustapippuria, ja yrttejä oman maun mukaan

Sekoita jauhot, suola ja voi / margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuutin ajan.

ruispohja

Pese ja pilko lehtikaalit ja poista lehtiruodot. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä hetki, lisää joukkoon sienet ja lehtikaali ja anna kypsyä pannulla viitisen minuuttia.

sienet pannulla

Puolita kirsikkatomaatit.

Sekoita kulhossa munat, kaurakerma sekä mausteet.

Kaada lehtikaali-sieniseos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Asettele niiden päälle kirsikkatomaatit.

piiraan täytteet

Kaada lopuksi päälle kerma-munaseos.

Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin puolisen tuntia.

Anna jäähtyä hetki ja nautiskele!

lehtikaal-suppilovahveropiirakka

Minä ja mun mies tykättiin ja syötiin piirakka kaksistaan kahden päivän sisällä!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *