Arkiruokavinkki: herkullinen lasagne (maidoton ja vegaaninen)

Pienenä yks mun suosikkiruoka oli lasagne. Äidin tekemänä. Tuota lapsuuden herkkuruokaa on itse tullut tehtyä harvemmin. Päätin pitkästä aikaa tekaista lasagnen ja kokeilin maidotonta versiota, sillä välttelen edelleen maitotuotteita.

Tästä tuli ihmeen hyvää! Mieskin kehui moneen otteeseen. 😉

Vegaaneille sopiva maidoton sienilasagne.
Vegaaneille sopiva maidoton sienilasagne.

Tarvikkeet:

150 – 200 g lasagnelevyjä (mulla oli täysjyvälevyjä)

2 sipulia

5 valkosipulin kynttä

400 g sieniä (mulla oli tällä kertaa herkkusieniä, mutta oon usein laittanut joukkoon myös mm. kantarelleja)

400 g tomaattimurskaa

1 rkl ketsuppia

1 kasvisliemikuutio

1 tl paprikajauhetta

rouhittua mustapippuria

oreganoa

4 dl kaurakermaa

korppujauhoja

 

Tee näin:

Kuullota kuorittu ja pienitty sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Pieni sienet ja lisää ne pannulle. Paista hetki ja lisää sitten tomaattimurska, ketsuppi, sekä mausteet. Hauduta hiljalleen 10 minuutin ajan. Voitele vuoka oliiviöljyllä.

Peitä voidellun vuoan pohja tomaatti-sienikastikkeella ja lorauta päälle kaurakermaa. Levitä päälle kerros lasagnelevyjä, jonka päälle taas kerros tomaattista sienikastiketta ja lorauta sen päälle kaurakermaa. Sitten taas kerros lasagnelevyjä, jne. niin, että viimeisenä kerroksena on lasagnelevyjä, jonka päälle vielä kaurakermaa ja korppujauhoja. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuutin ajan. (Ja tässä välissähän voi tehdä vaikka pienen kotireeenin, hih!) Anna lasagnen vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen ennen tarjoilua.

Tämä meni parempiin suihin alata aikayksikön!
Tämä meni parempiin suihin alata aikayksikön!

Nam!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (4)
  1. Jostain muualta olen poiminut reseptin, jonka mukaan tehdään valkokastike tavalliseen tapaan sulattamalla margariinia, sekoittamalla siihen jauhoja ja sitten kauramaitoa. Lopuksi laitettiin sekaan kokonainen raastettu kesäkurpitsa juuston sijaan. Siitä tulee ihmeen hyvää. Itse en enää muista, miltä juusto maistuu, mutta muut perheenjäsenetkin ovat tykänneet. Sinun versiosi on tietysti huomattavasti kevyempi ilman valkoista jauhoa ja margariinia, eli täytyy kokeilla, ehkä kesäkurpitsaraasteella tuunattuna.

    1. kirsinkuntopiiri
      1.11.2016, 20:26

      Kuulostaapa ihanalta tuo sinunkin reseptisi. 🙂

  2. Hei! Hyvän kuuloinen resepti! Kasvissyöjästä vegaaniksi siirtyneenä jäin miettimään, että olivatko käyttämäsi lasagnelevyt munattomia?

    1. kirsinkuntopiiri
      10.1.2017, 08:09

      Moikka!
      Juu, ovat munattomia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *