Ruokavinkki tulevalle viikolle: uunibataatit fetalla

Moi!

Pähkäilin eilen, että mitä tehtäis lounaaksi, ja selailin puhelimellani k-ruokasovelluksen reseptejä. Siellä silmääni pisti uunibataattiresepti, ja annos näytti niin ihanan värikkäältä, että oli pakko kokeilla. Resepti on tosi helppo, ja lopputulos erittäin herkullinen, joten haluan jakaa reseptin myös teille. 🙂 Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Uunibataatti fetalla

Uunibataatit neljälle:

  • 4 pientä bataattia
  • loraus oliiviöljyä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1-2 tuoretta punaista chiliä
  • ruohosipulia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • ripaus suolaa
  • sitruunanmehua

Pese bataatit ja halkaise ne pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä ja pistele ne haarukalla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä noin 30-50 min. riippuen bataattien paksuudesta.

Poista chilistä siemenet ja pilko se pieniksi paloiksi. Hienonna ruohosipuli. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.

Murenna feta ja lisää joukkoon chili, ruohosipuli, seesaminsiemenet, loraus öljyä ja loraus sitruunanmehua, sekä ripaus suolaa.

Kun bataatit ovat valmiit, koverra niiden sisusta hieman rikki haarukalla. Lisää bataattien päälle fetajuustoseos.

Ja sitten herkuttelemaan! 🙂

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *