Lumoava Skotlanti osa 6: Broughty Ferry

Skotlannin länsirannikolla vietetyn viikon jälkeen saattelimme retkiseurueemme takaisin lentokentälle Edinburghiin ja jäimme mieheni kanssa toiseksi viikoksi tutkailemaan itärannikkoa. Mieheni halusi yhtenä päivänä kalalle, ja sopivan kalastuskohteen löydyttyä, alkoi majapaikan metsästys. Etsimme siis sopivaa majoitusta maksimissaan parin tunnin ajomatkan päässä kalastuskohteesta Monymuskista (tästä tulossa erillinen blogipostaus) ja maksimissaan kolmen tunnin ajomatkan päästä Edinburghista. Helpommin sanottu kuin tehty. Majoituksia oli kyllä tarjolla pilvin pimein, mutta meidän budjetille suurin osa niistä oli liian kalliita. Airbnb:n kautta löytyi kyllä huokeitakin vaihtoehtoja, mutta ne olivat etupäässä huoneita jaetusta majoituksesta, ja me kaipasimme omaa rauhaa isossa porukassa vietetyn viikon jälkeen.

Minne seuraavaksi?
Minne seuraavaksi?

Loppujen lopuksi Borughty Ferry  valikoitui Skotlannin matkamme toisen viikon majoituskohteeksi. Löysin sieltä Booking.comin kautta mukavan näköisen hotellin nimeltä Jolly’s hotel, joka meni juuri ja juuri budjettiimme. En ollut koskaan aikaisemmin kuullut paikasta nimeltä Broughty Ferry, mutta kuvien perusteella tuo meren rannalla, Dundeen kyljessä sijaitseva pikkukaupunki vaikutti mukavalta. Epäilin kyllä, onko hotellissa jotain mätää, kun oli huomattavasti edullisempi kuin mitkään muut lähistön hotellit (n. 450 € / viikko, eli n. 64 € / yö).

Broughty Ferry!
Broughty Ferry!

Kohti Broughty Ferrya

Fiilikset olivat haikeat, kun jätettiin muu porukka lentokentälle. Apeutta ei parantanut lainkaan se, että ajettaessa Edinburghista kohti Broughty Ferryä maisemat eivät mielestäni vetäneen alkuunkaan vertoja länsirannikon maisemille, joihin olin kovin ihastunut.

Mieli piristyi kuitenkin, kun saavuimme Broughty Ferryyn. Sekä paikka että hotelli vaikuttivat viihtyisiltä. Hotellihuone oli siisti, mukavasti sisustettu ja ikkunasta siinsi meri. Halpa ei ollut pelkästään huone, vaan hotellin alakerrassa oleva pubi, sekä ravintola. Syötiin ekana iltana kaksistaan 10 punnalla, ja tämä hinta sisälsi myös lasin viiniä ja tuopin olutta…!!! Mulle selvisi, että sekä hotelli että pubi kuuluvat  Wetherspoon’s ketjuun, joka tarjoaa halpaa olutta, ruokaa, sekä majoitusta.

Grey Street. Kotikatumme Broughty Ferryssä.
Grey Street. Kotikatumme Broughty Ferryssä.
Näkymä hotellihuoneemme ikkunasta.
Näkymä hotellihuoneemme ikkunasta.
Jolly's Hotel, Broughty Ferry.
Jolly’s Hotel, Broughty Ferry.

 

Oli hauska yhteensattuma, kun lukioaikainen ystäväni Anu nautti yhtäaikaisesti valkkaria Lontoossa Wetherspoonissa, kun mä nautin punkkua saman ketjun terassilla Skotlannissa. ;)
Oli hauska yhteensattuma, kun lukioaikainen ystäväni Anu nautti yhtäaikaisesti valkkaria Lontoossa Wetherspoonissa, kun mä nautin punkkua saman ketjun terassilla Skotlannissa. 😉

Hieman pelkäsin, miten vilkkaan pubin äänet kantautuisivat huoneeseemme, mutta en kuullut koko viikon aikana ääntäkään!

Broughty Ferryn kaduilla

Broughty Ferry on hauska pikkukylä, jonka rannassa on perinteisiä kalastajatorppia ja ylempänä kukkulalla upeita, vanhoja villoja. Broughty Ferry sijaitsee Tay-joen rannalla, ja parin sadan metrin päässä pääkadusta alkaa upea, pitkä hiekkaranta. Rannalla sijaitsee myös Broughty Ferryn linna, jonne pääsee veloituksetta tutustumaan.

Rantakadun kalastajatroppia. Mä rakastan näitä valkoisia pikkutaloja.
Rantakadun kalastajatroppia. Mä rakastan näitä valkoisia pikkutaloja.
Lisää rantakadun taloja.
Lisää rantakadun taloja.
Näkymää Broughty Ferryyn kukkulan päältä.
Näkymää Broughty Ferryyn kukkulan päältä.
Ylempänä Broughty Ferryn kukkuloilla oli hulppean kokoisia kämppiä.
Ylempänä Broughty Ferryn kukkuloilla oli hulppean kokoisia kämppiä.
Broughty Ferryn ranta on upea.
Broughty Ferryn ranta on upea.
Nähtiin rannalla haikara. Kovasti koitettiin bongata hylkeitä ja delfiinejä, joita olisi ollut mahdollisuus myös nähdä, mutta ei osunut meidän silmään.
Nähtiin rannalla haikara. Kovasti koitettiin bongata hylkeitä ja delfiinejä, joita olisi ollut mahdollisuus myös nähdä, mutta ei osunut meidän silmään.
Broughty Ferryn linna.
Broughty Ferryn linna.
Näkymä linnalle toisesta suunnasta.
Näkymä linnalle toisesta suunnasta.
Tällaisia ukkeleita ja akkeleita oli pitkin Broughty Ferryä. Olivat osa jotain taideprojektia. Hauskoja!
Tällaisia ukkeleita ja akkeleita oli pitkin Broughty Ferryä. Olivat osa jotain taideprojektia. Hauskoja!

Burgereita, tapaksia ja intialaista

Käytiin pari kertaa meidän alapubissa syömässä. Ruoka oli ihan ok, mutta ei mitään gourmeeta.

Ekan illan 10 punnan ateria.
Ekan illan 10 punnan ateria.

Trip Advisorissa oli rankattu ihan vierestä löytyvä tapasbaari Sol y Sombra korkealle, joten päätimme käydä herkuttelemassa siellä. Paikan konsepti oli omalaatuinen. Ruokalistaa ei ollut, vaan tarjoilija kertoi, että heillä on vaihtuva tapasmenu, joka pitää sisällään erilaisia kylmiä ja lämpimiä tapaksia, jotka tulevat pöytään yllätyksenä. Otettiin se, kun vaihtoehtoja ei ollut. Ei tultu kysyneeksi hintaa, ja kun erilaisia tapaksia alkoi virrata pöytään, hirvitti hieman, millainen lasku tulee aterian jälkeen. Osa tapaksista vei kielen mennessään, osa taas ei sävähdyttänyt. Konsepti oli hauska, ja laskukin saatiin maksettua. Ei ollut superhalpa, mutta ei älyttömän kalliskaan, noin 90 euroa meiltä kahdelta sisältäen ruokajuomat ja jälkkärijuomat.

tapas
Sol y Sombra, Broughty Ferry.
sol y sombra
Tapaksia.

Toinen Trip Advisorissa hyvin pisteitä saanut ravintola oli meidän vastapäätä sijaitseva intialainen Bombay Joe’s. Intialaisen ruuan suurina ystävinä halusimme käydä maistelemassa paikallista currya. Otimme valmiin 3 ruokalajin ”dinner menun”, joka maksoi vain 12 £ / henkilö. Olin hieman epäileväinen valintamme suhteen, sillä yleensä valmiiksi fiksatut edulliset menut eivät ole parasta laatua. Menu kuitenkin yllätti erittäin positiivisesti. Kaikki ruuat olivat erittäin maukkaita. Ihan ne eivät kuitenkaan vetäneet vertoja Jyväskylän Shalimarille, joka on ehdottomasti paras intialainen, missä olen koskaan käynyt!

Ylipäänsä reissussa oli ravintoloissa terveellisiä vaihtoehtoja aika vähän. Kaikki tarjottiin rankalaisten kera, ja lautasella oli harvoin vihanneksia. Loppumatkasta tulivat jo fish & chipsit korvista ulos. Plussaa puolestaan saavat kauppojen ja huoltoasemien salaattivalikoimat. Ihastuttiin erityisesti M&S –ketjun salaatteihin, nam!

Lomamatkan treenit

Broughty Ferryssä tuli tehtyä myös Skotlannin lomamatkan ainoat treenit. Käytiin pari kertaa hölköttelemässä pitkin rantaa, ja sen päätteeksi tehtiin muutamia lihaskuntoliikkeitä. Laittelinkin silloin instagramiin treenivideot, mutta laitan ne nyt myös tähän. Ota vinkit talteen hotellihuonejumppaan taikka biitsijumppaan! 🙂

Broughty beach
Mikäs näissä maisemissa oli treenata. 😉

Skotlannin matkakertomus alkaa olla jo loppusuoralla, mutta vielä olisi muutama postaus tuloillaan. Seuraavassa osassa ajellaan pitkin rannikkoa, ja käydään mm. aivan huikealla paikalla sijaitsevassa linnassa. Siellä myös itärannikko näytti upean kauneutensa. 🙂

Skotlannin matkan aikaisemmat osat löytyvät alla olevista linkeistä.

Terkuin, Kirsi

Kommentit (5)
  1. Voi ihana sinä, Anu mainittu! 😀 Arvaa muuten kuka nauttii taas pian Wetherspoonin, tai ainakin lontoolaisen pubin antimista, perästä kuuluu. 😉

    Mä olen saanut niin paljon irti näistä postauksista. Voi että mun on ehkä ensi vuonna päästävä tuonne! Onneksi voin lukea nämä postaukset aina uudestaan ja varmasti kysyä sinultakin neuvoa tarvittaessa. 🙂

    p.s. M&S –ketjun salaatit, ja muuten myös sandwichit, ovat tosi hyviä!

    1. kirsinkuntopiiri
      9.8.2016, 10:30

      Oi, sä oot menossa taas! 🙂 Kippistele mulle sit yks siellä Wetherspoonilla. 😉 Jään seurailemaan reissukuulumisia… 🙂

  2. Voi, minäkin olen lumoutuneena lueskellut näitä Skotlannin muisteluita! Ihanalta näyttää, tuonne täytyy joskus päästä! Kiitos muutenkin todella kivasta blogista, nuo kuvakimarat on tosi käteviä kun näkee monta liikettä yhtä aikaa 🙂

    1. kirsinkuntopiiri
      11.8.2016, 11:12

      Joo, on todella kaunis paikka, ja mäkin haluan uudelleen! Kiva, että oot tykännyt lueskella. Nää matkajutut ei ehkä tässä blogiportaalissa oo halutuimpia, mutta ne toimii samalla itsellekin “matkamuistona”. 🙂 Noita videokimaroita muuten löytyy lisää mun instagramista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *