Popsi porkkanaa ja sateenkaarisalaattia

Ihanaa, kun kaupasta saa juuri nyt tuoreita ja edullisia kesäporkkanoita! Loppukevään varastoporkkanoihin verrattuna uusien kesäporkkanoiden maku on suorastaan suussa sulavan herkullinen.

Porkkanat ovat paitsi maukkaita myös terveellisiä. Porkkanan oranssi väriaine, beetakaroteeni, muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi, jolla on tärkeä rooli silmien, ihon, sekä limakalvojen hyvinvoinnissa. Beetakaroteenin lisäksi porkkana sisältää alfa-karoteenia, joka tutkimuksen mukaan mm. ennaltaehkäisee syöpää.

On myös tehty tutkimus, jonka mukaan porkkanoiden karotenoidit ovat yhteydessä optimistiseen elämänasenteeseen. Tutkimuksessa myönteisillä ihmisillä oli 13 prosenttia korkeammat karotenoiditasot kuin vähemmän optimistisilla. Eli porkkanoita syömällä olet myös iloisempi? 🙂

Satokauden porkkanat ovat niin hyviä, että niitä popsii sellaisenaan, mutta ne käyvät hyvin myös vaikkapa alla olevan sateenkaarisalaatin joukkoon. Reseptin olen löytänyt Lifen lehtisestä.

sateenkaarisalaatti

Sateenkaarisalaattia, linssejä, sekä jugurttikastiketta

4 annosta

Tarvikkeet:

  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 3 dl kirsikkatomaatteja
  • 10 retiisiä puolitettuna
  • 2 dl punakaalia suikaloituna
  • 0,5 kurkkua viipaleina
  • 125 g keitettyjä sokeriherneitä
  • 150 g lehtivihanneksia
  • 400 g keitettyä kvinoaa
  • 400 g keitettyjä linssejä
  • 2 avokadoa
  • siemensekoitusta
  • 1 limen mehu
  • 4 dl turkkilaista jugurttia
  • 0,5 valkosipulin kynttä puristettuna
  • ripaus suolla
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Keitä linssit ja kvinoa. Mausta niitä makusi mukaan esim. suolalla ja pippurilla. Laitoin linsseihin myös ripauksen juustokuminaa, sekä lorautin päälle oliiviöljyä.

linssejä ja kvinoaa

Valmistele vihannekset. Puolita avokado, irrota hedelmäliha ja viipaloi siivuiksi.

Laita salaattisekoitus kulhon pohjalle. Lisää keitetty kvinoa, sekä linssit. Asettele muut vihannekset omiin osioihinsa kulhon päälle. Lisää vielä avokado.

Ripottele päälle siemensekoitusta ja suolaa. Tarjoile jugurttikastikkeen kera.

Terkuin, Kirsi

Kommentit (2)
  1. Näyttääpä hyvältä! Eilen huomasin kuinka mun lähikaupassani on myynnissä ihanan isoja härkäpapuja! Voisinkin kokeilla tuota sun reseptiäsi ja lisätä niitä siihen! 🙂

    1. kirsinkuntopiiri
      26.8.2016, 12:13

      Mä näin kans niitä härkäpapuja, ja ajattelin ihan samaa kuin sä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *