Chow mein (paistetut nuudelit katkaravuilla)

Moikka!

Rakastan tulista, aasialaistyylistä ruokaa. Olen viime aikoina joutunut sitä hieman välttelemään vatsavaivojen takia, mutta nyt tein pitkästä aikaa ihanaa, chilistä nuudeliwokkia. Paistettujen nuudeleiden eli chow mein reseptin löysin K-ruoka.fi-sivusolta, ja se löytyy alkuperäisessä muodossa täältä.

Tässä herkullinen ja nopea ruokavinkki viikolle.

chow mein

Chow mein (eli paistetut nuudelit katkaravuilla)

Tarvikkeet:

4 annosta

  • 125 g munanuudeleita (Huom! Jos kartat hiilareita, niin nuudelit voisi korvata esim. suikaloimalla porkkanoita, paprikaa tai kaalia enemmän kuin mitä reseptissä on.)
  • 2 porkkanaa
  • 1 suippopaprika
  • 150 g valkokaalia
  • 2 kevätsipulia
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 180 g isoja katkarapuja (laitoin itse jättikatkaravun pyrstöjä, ja määrällisesti niitä oli varmaankin enemmän kuin 180 g)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 1 rkl limen mehua
  • kourallinen tuoretta korianteria

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lyhennä hieman keittoaikaa, sillä nuudeleita kuumennetaan vielä hetki pannulla. (Keitin ohjeen mukaan ja koin, että nuudeleista tuli liian pehmeitä, kun niitä vielä lopuksi kuumennettiin hieman pannulla).

Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Suikaloi myös paprika, kaali ja kevätsipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipuli. (Jos et pidä tulisesta ruuasta, käytä vain ½ chili. Laitoin kokonaisen chilin siemenineen, koska tykätään tulisesta.)

Kuumenna noin 1 rkl öljyä pannulla, lisää porkkanat, paprikat ja kaali. Paista kasviksia muutama minuutti käännellen niitä.

Lisää kasvisten joukkoon chili, valkosipuli ja kevätsipuli. Lisää nuudelit ja katkaravut ja kuumenna hetki käännellen. Mausta soija- ja kalakastikkeella, inkivääritahnalla ja limetinmehulla. (En mitannut mausteita ja veikkaan, että niitä meni hieman runsaammin kuin reseptissä. Alkuperäiseen reseptiin kuului myös 1 tl sokeria, joten sen voi halutessa lisätä. Itse en kokenut sokeria tarpeelliseksi.) Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.

 

Lämmittää ihanasti talvisena päivänä, ja maku on nam, nam, nam!

 

Terkuin, Kirsi

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *