Resepti: ystävänpäivän sydänsimpukat

Moikka!

Hyvää ystävänpäivää!

Mulle ystävänpäivästä muodostui kahdeksan vuotta sitten erityisen merkityksellinen, kun minusta tuli silloin rouva Hartikainen. Vuonna 2009 ystävänpäivä osui lauantaille, ja se valikoitui hääpäiväksemme. Päivä on ainakin helppo muistaa joka vuosi. 😉

Kuva: Minna Annola

Tuntuu hurjalta, että hääpäivästä on jo kahdeksan vuotta aikaa. Päivä oli todella ikimuistoinen, ja onneksi siihen voi aina palata muistoissa ja kuvissa.

Kuva: Minna Annola

Nämä ihanat hääkuvat on ottanut ystäväni, loistava valokuvaaja Minna Annola.

Kuva: Minna Annola

Vietimme hääpäivää viime viikonloppuna ennakkoon, tosin vain kotona, koska mieheni poti flunssaa (joka on nyt mulla, pöh..). Joka tapauksessa teimme hyvää ruokaa, mm. blinejä, ahvenia, ja suussa sulavia sydänsimpukoita. Meidän Cittarissa on nyt muutaman kerran ollut kalatiskillä tarjolla tuoreita sydänsimpukoita, ja ne lähtivät nyt ensimmäistä kertaa testiin.  Nappasin reseptin mukaan kaupan kalatiskiltä, ja se osoittautui herkulliseksi.

Niinpä ajattelin näin ystävänpäivän kunniaksi postata tämän herkullisen sydänsimpukkareseptin.

Sydänsimpukat persiljalla ja valkosipulilla

4 annosta

  • 2 kg sydänsimpukoita
  • 75 g kuivaa vaaleaa leipää (me laitetttiin tuoretta, kun ei ollut kuivaa)
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 4 salottisipulia silputtuna
  • 4 rkl silputtua persiljaa
  • 50 g voita
  • mustapippuria

Laita simpukat astiaan veteen, jonne laitat teelusikallisen suolaa ja loraus etikkaa. Anna simpukoiden olla vedessä puolisen tuntia. Tämän pitäisi helpottaa hiekan irtoamista simpukoista. Luin, että sydänsimpukat asuvat merenpohjalla, jolloin niiden sisässä on hiekkaa.

Pese simpukat ja valuta ne. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Simpukoiden kuorten tulee tässä vaiheessa olla kiinni. Jos jokin kuori on auki, kopauta sitä. Jos kuori sulkeutuu, on simpukka elossa ja ok. Jos kuori ei sulkeudu, heitä simpukka pois.

Jauha leipä muruiksi (me revittiin isommiksi paloiksi ja toimi hyvin). Sekoita leivän joukkoon valkosipuli, salottisipuli ja persilja.

Aseta simpukat tilavaan paistokasariin ja nosta kuumalle liedelle. Lisää voi ja pippuri ja kypsennä, kunnes simpukat avautuvat. Sekoita jatkuvasti ja ripottele joukkoon leipäseos.

Kun kaikki simpukat ovat avautuneet, jaa ne kastikkeineen lämmitetyille lautasille ja tarjoa heti.

Heitä pois avautumattomat simpukat!

Nam!

Sydämellistä ystävänpäivää!

Terkuin, Kirsi

Kommentit (2)
  1. Oi naaam!! ihanan näköstä ja ihania kuvia!<3
    Hyvää ystävänpäivää! 🙂

    Mun blogissa kans uutta postausta itsensä kuuntelemisesta! <3 🙂
    http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/02/sina-paatat.html

    1. kirsinkuntopiiri
      14.2.2017, 10:45

      Olipas ihana postaus blogissasi Jemina! <3

      Hyvää ystävänpäivää! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *