Suppilovahveromunakas pinaatilla ja fetalla höystettynä

Moi!

Olen tyhjentänyt pakastintani viime vuoden sienistä tehden tilaa tämän vuoden sadolle. Niinpä suppilovahveroita on eksynyt ruokaan jos toiseenkin.

Tässä yhtenä iltana täytyi nyhjäistä tyhjästä, eli katsoa, mitä pakkasesta ja jääkaapista löytyy ja kehitellä löytyneistä tarpeista jotain. Niistä syntyi pinaatilla ja fetalla maustettu suppilovahveromunakas. Nam, mikä yhdistelmä!

Ajattelin laittaa reseptin jakoon siltä varalta, jos myös muilla on edellisvuoden sieniä jäljellä. Ja nythän uusiakin suppiksia rupeaa jo nousemaan, joten yhtä lailla voit valmistaa munakkaan uuden sadon sienistä.  🙂

Suppilovahveromunakas kahdelle

Ainekset:

  • 1 punasipuli
  • pari valkosipulin kynttä
  • pari kourallista suppilovahveroita (laitoin yhden keskikokoisen pakastepussillisen)
  • 3 kananmunaa
  • noin 1 dl kauramaitoa (tavallinen maito toki käy)
  • pari kourallista pinaattia
  • kourallinen kuutioitua fetaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Kuullota pannulla sipulia, sekä valkosipulia. Lisää joukkoon sienet ja paista, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Lisää pannulle pinaatti ja kuullota hetki.

Sekoita kulhossa haarukalla tai siivilällä munat, maito, suola, pippuri, sekä feta. Kaada seos pannulle sienten ja pinaattien joukkoon. Vedä lastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan ja kallistele pannua, jotta munakas hyytyy tasaisesti.

Anna kypsyä miedolla lämmöllä.

Nautiskele esimerkiksi leipäviipaleen tai vihersalaatin kera.

Terkuin, Kirsi

Ruokavinkki tulevalle viikolle: uunibataatit fetalla

Moi!

Pähkäilin eilen, että mitä tehtäis lounaaksi, ja selailin puhelimellani k-ruokasovelluksen reseptejä. Siellä silmääni pisti uunibataattiresepti, ja annos näytti niin ihanan värikkäältä, että oli pakko kokeilla. Resepti on tosi helppo, ja lopputulos erittäin herkullinen, joten haluan jakaa reseptin myös teille. 🙂 Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Uunibataatti fetalla

Uunibataatit neljälle:

  • 4 pientä bataattia
  • loraus oliiviöljyä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1-2 tuoretta punaista chiliä
  • ruohosipulia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • ripaus suolaa
  • sitruunanmehua

Pese bataatit ja halkaise ne pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä ja pistele ne haarukalla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä noin 30-50 min. riippuen bataattien paksuudesta.

Poista chilistä siemenet ja pilko se pieniksi paloiksi. Hienonna ruohosipuli. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.

Murenna feta ja lisää joukkoon chili, ruohosipuli, seesaminsiemenet, loraus öljyä ja loraus sitruunanmehua, sekä ripaus suolaa.

Kun bataatit ovat valmiit, koverra niiden sisusta hieman rikki haarukalla. Lisää bataattien päälle fetajuustoseos.

Ja sitten herkuttelemaan! 🙂

Terkuin, Kirsi