Ruokavinkki viikolle: teriyakibroileria ja wasabikastiketta

Moikka!

Jos on ens viikon ruuat vielä miettimättä, niin tässäpä yksi vinkki! Broilervartaat saavat mukavan tvistin teriyaki-marinadilla, ja aterian kruunaa avokado-wasabidippi!

Reseptin bongasin alkukesän tienoilla yhteishyvän reseptivihkosesta, ja samainen resepti löytyy myös Yhteishyvän verkkosivuilta.

Teriyakibroileria, wasabikastiketta ja salaattia.
Teriyakibroileria, wasabikastiketta ja salaattia.

Teriyakibroileria ja wasabikastiketta

Ainekset:

8 annosta

  • 800 g  broilerin fileetä

Kastike

  • 1 dl  soijakastiketta
  • 0,5 dl  ruokokide- tai fariinisokeria
  • 2 tl  raastettua inkivääriä
  • 2 rkl  seesamiöljyä
  • 2 rkl  omenaviinietikkaa
  • 0,5 dl  vettä
  • 2 tl  maissitärkkelystä

Pinnalle

  • 3 rkl  seesaminsiemeniä
  • 1 – 2  sipulia varsineen

Kastike

  • 3  avokadoa
  • 1 dl  majoneesia
  • 4 tl  wasabia
  • 2 rkl  silputtua sushi-inkivääriä (säilyke)
  • 0,5 tl  suolaa

Laita grillitikut likoamaan kylmään veteen. Mittaa kastikeainekset kattilaan, keitä hetki. Anna jäähtyä. Leikkaa broileri parin sentin kuutioiksi. Pujota kuutiot kylmässä vedessä liotettuihin grillitikkuihin. Sivele vartaat kastikkeella. Anna maustua puoli tuntia. Grillaa vartaita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä kääntäen ja kastikkeella sivellen. Huom! Makealla teriyakikastikkeella sivellyt vartaat kärähtävät helposti, joten tarkkaile lämpötilaa ja muista käännellä vartaita! Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja sipulia. Soseuta avokadot. Lisää joukkoon muut ainekset. Tarjoa vartaiden kanssa.

Kylkiäisiks me tehtiin raikas vihersalaatti.

Namskis!

Terkuin, Kirsi

Grillaa kevyesti: kesäinen jättikatkarapusalaatti

Meidän yks suosikkiruoka kesäisin on jättikatkarapusalaatti. Se on kevyttä, nopea ja helppo valmistaa, ja mikä tärkeintä – herkullista!

katkarapusalaatti

Salaattipohjan kyseiseen salaattiin voi rakentaa oman maun mukaan. Meillä siihen kuuluu vihersalaattia, kirsikkatomaatteja, ja vaihtelevasti eri hedelmiä tai marjoja, esim. mansikoita, vesimelonia tai mangoa.

Salaatin kruunaavat jättikatkaravut voi myös marinoida oman maun mukaan. Meidän lempimarinadi on aasialaistyylinen.

Tällainen salaatti syntyi tällä kertaa:

Kesäinen jättikatkarapusalaatti

  • jättikatkarapuja (meillä oli käytössä valmiiksi keitettyjä ja kuorittuja)
  • vihersalaattia
  • vesimelonia
  • kirsikkatomaatteja

Aasialainen marinadi ravuille:

  • 1 tl seesamiöljyä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • hunajaa
  • inkivääritahnaa
  • sitruunaruohotahnaa
  • korianterin lehtiä

Salaatin valmistus on yksinkertaista. Marinoi jättikatkaravut ja grillaa ne kevyesti. Valmista salaattipeti, ja pirskottele päälle jäljelle jäänyt marinadi salaatinkastikkeeksi. Asettele ravut salaatin päälle.

Ja sitten vaan nauttimaan!

Terkuin, Kirsi