Onko grillipizza tulevan kesän grillaushittisi? Tässä oiva herkkuvinkki myös vapuksi!

Pari kesää sitten keksin, että pizzaakin voi grillata. Googlailin erilaisia pizzan grillausohjeita, ja vakuuttavin grillipizzan löytyi Chez Jasun blogista.

Muita ohjeita ei ole tarvinnutkaan kokeilla, sillä tällä ohjeella pizzapohjan saa onnistumaan myös grillillä, ja pizzasta tulee superherkullista!

Meillä pizzapohja on jo pitkään tehty Myllyn parhaan pizzajauhoista, joihin lisätään vain vesi ja hiiva. Hyväksi havaittu, joten miksipä vaihtamaan. Grillipizzan pohjan olen tehnyt pikkuisen normaalia paksummaksi, jotta se pysyy paremmin koossa. Eli olen tehnyt noin 1,5-kertaisen taikinan normaaliin nähden.

Pizzan täytteen voi valita oman maun mukaan. Meillä grillipizzojen täytteenä on ollut mm. maa-artisokkaa, kirsikkatomaatteja, sekä pororouhetta.

Lainaan tässä nyt Chez Jasun blogin ohjeet onnistuneen grillipizzan paistamiseen:

Ohje on kolmepolttimoiselle kaasugrillille.

  1. Kuumenna grilli kohtalaisen kuumaksi (noin 250 astetta), jolloin kaikki polttimot ovat käytössä.
  2. Laita pohja ilman täytteitä keskelle grilliä ja paista kansi suljettuna kolme minuuttia.
  3. Nosta pohja grillistä, käännä ja laita täytteet paistetulle puolelle.
  4. Sammuta keskimmäinen poltin. Laita pizza takaisin grillin keskelle epäsuoraan lämpöön.
  5. Paista kansi suljettuna noin 7-8 minuuttia.

Ja tässä vielä herkullisia täytevaihtoehtoja:

Pizzan pohjalle tuleva tomaattikastike:

tomaattipyrettä
ketsuppia
mustapippuria
tuoretta puristettua valkosipulia
loraus tabascoa

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Tomaattipyrettä ja ketsuppia olen laittanut puolet ja puolet, ja määrähän toki riippuu pizzan koosta.

Maa-artisokkapizza

tomaattikastiketta
maa-artisokkaa
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
rucolaa

Lisää muut täytteet pizzan paistovaiheessa, mutta rucola vasta lopuksi paistamisen jälkeen.

Pororouhepizza

tomaattikastiketta
pororouhetta
tomaattia
sipulia
juustoraastetta
pieneksi pilkottuja suolakurkkuja
smetanaa

Lisää muuta täytteet paistovaiheessa, mutta suolakurkut ja smetana vasta lopuksi paistamisen jälkeen.

Kreikkalainen pizza

tomaattikastiketta
fetaa
tomaattia
sipulia
oliiveja
paprikaa
juustoraastetta

Lisää kaikki täytteet paistovaiheessa.

Jos kuitenkin grillaat mielummin kevyesti, niin tsekkaapa yks mun lempiresepteistäni täältä.

Edellisessä postauksessani puhuttiin 40-vuotiaan naisen ”ongelmista”. 😉

Nautinnollisia pizzahetkiä ja hauskaa vappua!

Terkuin, Kirsi

Ruokavinkki viikolle: teriyakibroileria ja wasabikastiketta

Moikka!

Jos on ens viikon ruuat vielä miettimättä, niin tässäpä yksi vinkki! Broilervartaat saavat mukavan tvistin teriyaki-marinadilla, ja aterian kruunaa avokado-wasabidippi!

Reseptin bongasin alkukesän tienoilla yhteishyvän reseptivihkosesta, ja samainen resepti löytyy myös Yhteishyvän verkkosivuilta.

Teriyakibroileria, wasabikastiketta ja salaattia.
Teriyakibroileria, wasabikastiketta ja salaattia.

Teriyakibroileria ja wasabikastiketta

Ainekset:

8 annosta

  • 800 g  broilerin fileetä

Kastike

  • 1 dl  soijakastiketta
  • 0,5 dl  ruokokide- tai fariinisokeria
  • 2 tl  raastettua inkivääriä
  • 2 rkl  seesamiöljyä
  • 2 rkl  omenaviinietikkaa
  • 0,5 dl  vettä
  • 2 tl  maissitärkkelystä

Pinnalle

  • 3 rkl  seesaminsiemeniä
  • 1 – 2  sipulia varsineen

Kastike

  • 3  avokadoa
  • 1 dl  majoneesia
  • 4 tl  wasabia
  • 2 rkl  silputtua sushi-inkivääriä (säilyke)
  • 0,5 tl  suolaa

Laita grillitikut likoamaan kylmään veteen. Mittaa kastikeainekset kattilaan, keitä hetki. Anna jäähtyä. Leikkaa broileri parin sentin kuutioiksi. Pujota kuutiot kylmässä vedessä liotettuihin grillitikkuihin. Sivele vartaat kastikkeella. Anna maustua puoli tuntia. Grillaa vartaita keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä kääntäen ja kastikkeella sivellen. Huom! Makealla teriyakikastikkeella sivellyt vartaat kärähtävät helposti, joten tarkkaile lämpötilaa ja muista käännellä vartaita! Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja sipulia. Soseuta avokadot. Lisää joukkoon muut ainekset. Tarjoa vartaiden kanssa.

Kylkiäisiks me tehtiin raikas vihersalaatti.

Namskis!

Terkuin, Kirsi