Helppoa ja edullista arkiruokaa: kasvislasagnen resepti

Moikka!

Tässä on ollut pientä bloggaustaukoa. Kertoilin tuossa aikaisemmin, että aloitin elokuussa uudessa työnkuvassa Kuntomaailman ryhmäliikuntavastaavana. No, kun on sen lisäksi omat, rakkaat PT-asiakkaat valmennettavana, jumpat ohjattavana, jne., niin työpäivät on venähtäneet hurjan pitkiksi, ja ei ole ollut paukkuja enää 9-12 –tuntisten päivien jälkeen bloggailla. Toivottavasti saan pikkuhiljaa purettua työsumaa niin, että ehtisin taas blogatakin. Varsinkin kun sain juuri teiltä lukijoilta hurjan paljon mahtavia bloggausaiheita,  ja olis kauhea hinku päästä niistä kirjoittelemaan. 🙂

Nyt olen viikon lomalla ja ajattelin aluksi ihan vain lomailla ja olla avaamatta läppäriä, mutta teki ihan kauheasti mieli postata teille yksi resepti. Niinpä tässä nyt sitten naputtelen. 🙂

Multa on toivottu paljon reseptejä, ja toiveiden joukossa oli pyyntö helposta ja edullisesta arkiruuasta, sekä kasvisruuasta. Kasvislasagnessa kaikki toiveet yhdistyvät. Ja kukapa ei tykkäisi lasagnesta? Pienenä se oli mun lempiruokaa, mutta maistuu herkulliselta edelleen.

kasvislasagne
Lasagne oli pienenä mun lempiruokaa! Soijarouheella ja kasviksilla saa helposti korvattua jauhelihan, ja maku on herkullinen!

Kasvislasagne

4 annosta

noin 12 kpl täysjyvälasagnelevyjä
2 dl soijarouhetta
kasvisliemikuutio
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 suurta herkkusientä
2 porkkanaa
1 purkki tomaattimurskaa (400 g)
1 rkl ketsuppia
mustapippuria
oreganoa
250 ml kaurakermaa
250 g juustoraastetta (vegaanista ”juustoa”, jos tästä haluaa vegaaniversion)

Keitä soijarouhetta vedessä 3 min.
Kuullota pannulla pilkottua sipulia ja puristettua valkosipulia. Lisää pannulle pilkotut herkkusienet. Kuullota hetki ja lisää sitten joukkoon raastetut porkkanat. Kuullota taas hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemikuutio, pippuri, oregano, ketsuppi, sekä keitetty ja valutettu soijarouhe. Anna hautua hetken.

Kokkailua mökkiolosuhteissa.
Kokkailua mökkiolosuhteissa.

Voitele vuoka ja lado pohjalle lasagnelevyjä. Laita levyjen päälle tomaattikastiketta ja lorauta kastikkeen päälle kaurakermaa ja ripottele juustoraastetta. Tee toinen samanlainen kerros. Laita vielä pinnalle lasagnelevyt, sivele ne kaurakermalla ja ripottele päälle juustoraastetta.

Kaurakerma käy lasagneen mainiosti. Hyvää vegaanista juustoa en puolestaan oo löytänyt. Oisko vinkkejä?
Kaurakerma käy lasagneen mainiosti. Hyvää vegaanista juustoa en puolestaan oo löytänyt. Oisko vinkkejä?

Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 10 min. ennen tarjoilua.

Namskis!

Onko muuten joku löytänyt jonkun hyvän vegaanisen ”juuston”? Kaipailisin sellaisesta vinkkejä. Mä oon onnistunut ostamaan vain pahoja! 😀

Terkuin, Kirsi

 

 

 

Arkiruokavinkki: herkullinen lasagne (maidoton ja vegaaninen)

Pienenä yks mun suosikkiruoka oli lasagne. Äidin tekemänä. Tuota lapsuuden herkkuruokaa on itse tullut tehtyä harvemmin. Päätin pitkästä aikaa tekaista lasagnen ja kokeilin maidotonta versiota, sillä välttelen edelleen maitotuotteita.

Tästä tuli ihmeen hyvää! Mieskin kehui moneen otteeseen. 😉

Vegaaneille sopiva maidoton sienilasagne.
Vegaaneille sopiva maidoton sienilasagne.

Tarvikkeet:

150 – 200 g lasagnelevyjä (mulla oli täysjyvälevyjä)

2 sipulia

5 valkosipulin kynttä

400 g sieniä (mulla oli tällä kertaa herkkusieniä, mutta oon usein laittanut joukkoon myös mm. kantarelleja)

400 g tomaattimurskaa

1 rkl ketsuppia

1 kasvisliemikuutio

1 tl paprikajauhetta

rouhittua mustapippuria

oreganoa

4 dl kaurakermaa

korppujauhoja

 

Tee näin:

Kuullota kuorittu ja pienitty sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Pieni sienet ja lisää ne pannulle. Paista hetki ja lisää sitten tomaattimurska, ketsuppi, sekä mausteet. Hauduta hiljalleen 10 minuutin ajan. Voitele vuoka oliiviöljyllä.

Peitä voidellun vuoan pohja tomaatti-sienikastikkeella ja lorauta päälle kaurakermaa. Levitä päälle kerros lasagnelevyjä, jonka päälle taas kerros tomaattista sienikastiketta ja lorauta sen päälle kaurakermaa. Sitten taas kerros lasagnelevyjä, jne. niin, että viimeisenä kerroksena on lasagnelevyjä, jonka päälle vielä kaurakermaa ja korppujauhoja. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuutin ajan. (Ja tässä välissähän voi tehdä vaikka pienen kotireeenin, hih!) Anna lasagnen vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen ennen tarjoilua.

Tämä meni parempiin suihin alata aikayksikön!
Tämä meni parempiin suihin alata aikayksikön!

Nam!

Terkuin, Kirsi