Lomaterveisiä ja 39-vuotiaan ajatuksia

Vietin viime viikolla talvilomaa. Käytiin loman alkajaisiksi perjantai-iltana Laukaan Kanavateatterissa katsomassa hauska Yksiöön en äitee ota. Näytelmä oli tosi hauska, ja suosittelisin sitä, mutta viimeinen esitys ehti mennä jo! Istuttiin teatterin jälkeen iltaa perheen kera, ja seuraavana päivänä vähän väsytti. 😉 Vähän väsynyt päivä sattui olemaan 39-vuotissynttäripäiväni. Ja on myönnettävä, että nykyisin väsymys painaa enemmän kuin kaksikymppisenä. 😉

Väsymys välillä painaa, ja näkyy naamasta. 😀

Vuosi aikaa neljäänkymppiin

Tuntuu oudolta, että ensi vuonna tähän aikaan olen 40-vuotias. Tuo lukema tuntuu ”vanhalta”. Mutta ei onneksi kuitenkaan kamalalta. En siis tunnusta, että potisin neljänkympin kriisiä. En muuten koskaan kokenut myöskään sitä kuuluisaa kolmenkympin kriisiä. Minusta on aina ollut mukavaa olla juuri sen ikäinen kuin olen. (Paitsi lapsena haaveilin siitä, kun täytän 16 ja pääsen festareille, hehe..)

Kriisiä ei siis ole, mutta aivan kaikki ulkoiset muutokset eivät miellytä silmää. Nyt, 39-vuotiaana, rypyt valtaavat naamani, harmaat hiukset pääni, ja silmäpussit ja silmäluomet valuvat lattiaa kohti. 😀 Myös kilot tarttuvat kroppaani aivan eri tavoin kuin ennen. Kolotuksiakin on jo siellä sun täällä. Mutta nämä kaikki kuuluvat asiaan, ja koitan oppia rakastamaan myös ryppyjäni sekä siellä täällä vilkkuvia vitivalkoisia hiuksia.

Näistä ulkoisista muutoksista huolimatta tunnen olevani ”nuori”. Pähkäilen vieläkin, mitä minusta tulee ”isona”, ja kaikki ovet ovat avoinna. Odotan innolla tulevia vuosia. Niin.. tuntuu hyvältä olla 39-vuotias.

Koen, että olin ulkoisesti hehkeimmilläni kolmekymppisenä. Nykyisin naama on ”hieman” väsyneempi, ja ihan niin kuin tukkakin olis ohentunut verrattuna tähän 9 vuotta sitten otettuun kuvaan. 😀

Mökkeily on parasta

Vietettiin hiihtoloma lähes kokonaan mökillä Hankasalmella. Vaikka mökki ei ole meidän oma, vaan vuokramökki, on siitä tullut rakas paikka, ja käymme siellä useamman kerran vuodessa. Mökin terassilta aukeavassa maisemassa on vain jotain sanoin kuvaamattoman kaunista ja rauhoittavaa.

Tässä mökkiloman fiiliksiä kuvina.

Mökkiterassilta avautuva maisema on superkaunis auringon laskiessa.
Maisema on kaunis myös harmaalla kelillä.
Ja aurinkoisella kelillä.
Mökki ei ole mikään luksusmökki, vaan siellä on ulkovessa ja talvella suihkuvesi on pumpattava kuvan mukaisesti järvestä. Juomavesi kannetaan mukanamme. Jokin tässä askeettisuudessa myös viehättää.
Lomallemme osui niin aurinkoisia kuin harmaitakin päiviä. Aurinkokelillä käveleskeltiin jäällä. Eräs pilkki, minä jumppasin. 😉

Oikeasti tein koko loman aikana vain yhden tunnin mittaisen treenin, ja loput olivat 10-20 min. mittaisia lyhyitä aktivointeja jäällä käppäilyn lomassa. Ei muuta kuin testaamaan instagram-tililtäni löytyviä ulkojumppia. 😉 Ne eivät jostain syystä näy alla kokonaisina.. 😕

Reisi-vatsa-peppu numero 1:

 

Reisi-vatsa-peppu numero 2:

 

Jääjoogaa:

What a beautiful day! Lazy walking and sun! 🌞 #yogaonice #snowyoga #yoga #winterholiday #sunshine #fitfashionfi

A post shared by Kirsi Hartikainen (@kirsinkuntopiiri) on

 

Penkkijumppaa ylävartalolle:

Harmaalla kelillä minä luin mökissä, eräs pilkki silloinkin. Eli pieni piste jäällä on mieheni. 😉
Aurinkoisella kelillä maistui Happy Joe. Mulla oli mukana alkoholittomia versiota, koska illalla tuli otettua lasi tai pari viiniä, enkä halunnut ylen määrin nauttia alkoholia. Happy Joen alkoholiton siideri on mielestäni paras alkoholiton siideri, mitä löytyy. Vetää täysin vertoja alkoholipitoisille siidereille.
Naistenpäivälle osui lumituisku, mutta pulla ja minttukaakao oli päästävä nauttimaan ulkona.
Harmaakin voi olla kaunista.
Hyvien juomien lisäksi mökkeilyyn kuuluu meillä hyvät ruuat. Nyt mm. paistettiin hirven sisäfilettä takkatulen loimuissa. Tuli suussa sulavaa.
Näihin aurinkoisiin tunnelmiin on hyvä lopettaa.

Mukavaa viikkoa! 🙂

Terkuin, Kirsi

 

Lomaviikon kuulumiset ja pari jumppavinkkiä (ulkojumppa, sekä pilkkijän jumppa / tuolijumppa)

Moikka!

Lomaviikko hujahti, ja huomenna koittaa arki. Tässä mun lomaviikon fiiliksiä.

Lähdettiin loman aluksi muutamaksi päiväksi mökkeilemään. Sitä olin odottanut pitkään! Rakastan simppeliä elämää luonnon rauhassa. Alla olevista maisemista on tullut mulle rakkaat. Tuolla lepää sielu ja mieli. <3

20160307_100932

20160307_101335

20160309_085750

Vaikka keli oli pääosin harmaa, oli silti kaunista. Kevättä on kuitenkin jo ilmassa, ja nähtiin kevään ensimmäiset pajunkissat! Ja aurinkokin pilkahti meille pikkuisen aikaa parina päivänä.

20160309_170304

Otin loman rentoutumisen kannalta, enkä tarkoituksella treenaillut. Mutta jotta kroppa ei  menisi ihan jumiin, tein pari pari lyhyttä taukojumppaa ulkoilun lomassa. Ja tietenkin myös käveltyä tuli jonkin verran.

Alla olevan treenin tein jäällä sillä aikaa, kun mies oli pilkillä. Voit ottaa vinkkiä omaan ulkotreeniisi. 🙂 Käy hyvin esim. kävelylenkin lomassa, tai vaikkapa lapsia kaitsiessa leikkikentällä. 😉 (Huom! Vie hiiri kuvan päälle, niin saat klikattua videon auki ja näet liikkeet.)

Intouduin tekemään myös toisen ulkojumpan, jossa hyödynsin pilkille mukaan otettua tuolia. Tässä hyvä taukojumppa esim. istumatyöläiselle tai tv:n katselun lomaan. 😉 (Huom! Vie hiiri kuvan päälle, niin saat klikattua videon auki ja näet liikkeet.) PS. Kalaa ei tullut!

Loppulomalla käytiin mun vanhempien luona Vaasassa. Oleskeltiin, syötiin hyvin, ja vierailtiin myös parissa tunnelmallisessa ravintolassa. Harmi, ettei mulla ollut kunnon kameraa mukana, koska ravintoloista ois saanut ihania kuvia. (Mun puhelimessa on niin surkea kamera, että sillä ei saa hämärässä hyviä kuvia.) Mutta suosittelen Vaasassa Bacchusta sekä Gustav Wasaa. Me käytiin vain drinksuilla, mutta kuulemma myös ruoka on molemmissa hyvää.

20160311_195543

Harmaat olivat kelit myös Vaasassa.  Käytiin kuitenkin reippailemassa ja ihmettelemässä pientä saarta, jonka puut olivat täynnä merimetson pesiä. Pilkkijät olivat nähneet myös merikotkan.

20160313_103730

20160313_103820

Lomailu on aina ihanaa ja tekee hyvää, mutta onpas kiva päästä huomenna taas jumpalle! 🙂

Terkuin, Kirsi