Suppilovahveromunakas pinaatilla ja fetalla höystettynä

Moi!

Olen tyhjentänyt pakastintani viime vuoden sienistä tehden tilaa tämän vuoden sadolle. Niinpä suppilovahveroita on eksynyt ruokaan jos toiseenkin.

Tässä yhtenä iltana täytyi nyhjäistä tyhjästä, eli katsoa, mitä pakkasesta ja jääkaapista löytyy ja kehitellä löytyneistä tarpeista jotain. Niistä syntyi pinaatilla ja fetalla maustettu suppilovahveromunakas. Nam, mikä yhdistelmä!

Ajattelin laittaa reseptin jakoon siltä varalta, jos myös muilla on edellisvuoden sieniä jäljellä. Ja nythän uusiakin suppiksia rupeaa jo nousemaan, joten yhtä lailla voit valmistaa munakkaan uuden sadon sienistä.  🙂

Suppilovahveromunakas kahdelle

Ainekset:

  • 1 punasipuli
  • pari valkosipulin kynttä
  • pari kourallista suppilovahveroita (laitoin yhden keskikokoisen pakastepussillisen)
  • 3 kananmunaa
  • noin 1 dl kauramaitoa (tavallinen maito toki käy)
  • pari kourallista pinaattia
  • kourallinen kuutioitua fetaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Kuullota pannulla sipulia, sekä valkosipulia. Lisää joukkoon sienet ja paista, kunnes nesteet ovat haihtuneet. Lisää pannulle pinaatti ja kuullota hetki.

Sekoita kulhossa haarukalla tai siivilällä munat, maito, suola, pippuri, sekä feta. Kaada seos pannulle sienten ja pinaattien joukkoon. Vedä lastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan ja kallistele pannua, jotta munakas hyytyy tasaisesti.

Anna kypsyä miedolla lämmöllä.

Nautiskele esimerkiksi leipäviipaleen tai vihersalaatin kera.

Terkuin, Kirsi

Helppoa , nopeaa ja terveellistä arkiruokaa: valkuaismunakas

*toivepostaus: arkiruokaa*

Pähkäilin viime viikolla, mitä tekisin iltaruuaksi / iltapalaksi. Arkipäivieni rytmi on sellainen, että päivällinen venähtää arkisin myöhäiseen ajankohtaan, noin seitsemän ja yhdeksän välimaastoon. Yleensä silloin on huutava nälkä, ja ruuan olisi valmistuttava nopeasti, mutta se ei myöskään saisi olla liian raskasta ennen yötä.

Haahuilin kaupassa ja mietin, että voisin valmistaa munakkaan. Mutta olin jo syönyt aamulla keitetyn kananmunan, kuten muinakin aamuina tällä viikolla. Rakastan munia ja voisin syödä niitä joka päivä. Mutta olen hieman varuillani koholla olevan kolesterolini takia.

Sitten silmääni osui vanha tuttavuus, Laitilan Proegg valkuaisvalmiste.  Googlasin äkkiä, syntyykö pelkästä valkuaisesta munakas, ja syntyyhän siitä. Ei muuta kuin purkki matkaan ja kokkailemaan.

Tässä purkissa on 15 valkuaista.
Tässä purkissa on 15 valkuaista.

Resepti löytyi Kauneus ja Terveys –lehden www-sivuilta.

Valkuaismunakas pinaatilla, kalkkunalla ja herneillä

2 annosta, valmistusaika 20 min

  • 1 rkl voita, margariinia tai öljyä paistamiseen
  • muutama siivu kalkkunaleikettä (mulla oli paksuja savukalkkunaleikkeitä, joita laitoin 5)
  • pari kourallista pinaattia
  • noin 5 cm pala purjoa
  • 3 dl valkuaista (Laitilan Proegg)
  • 4 rkl herneitä (mä laitoin vähän reilummin)
  • 6 rkl juustoraastetta
  1. Sulata voi / margariini paistinpannulla.
  2. Lisää pannulle suikaloidut kalkkunasiivut, pinaatti, ja pesty­ ja hienonnettu purjo. Kuullota­ niitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
  3. Kaada valkuainen pannulle ja anna hyytyä. Vedä puulastalla­ muutaman kerran munakas­massaa reunoilta keskustaan.
  4. Kun valkuainen on hiukan hyytynyt, lisää lopuksi herneet ja juustoraaste. Anna juuston sulaa.
  5. Liu’uta munakas varovasti lautaselle kaksinkerroin.

laitilan-proegg-valkuaismunakas

Kahden henkilön munakkaaseen meni valkuaisvalmistetta 3 dl, joten vielä 2 dl jäi jääkaappiin odottamaan. Avattu tuote säilyy jääkaapissa viikon, joten taidanpa tänään valmistaa lopuista iltaherkuksi vadelmavaahtoa, jonka resepti löytyy myös blogistani.  Tosin vadelmia pakkasessa ole, mutta kokeillaan mansikoilla. 🙂

Terkuin, Kirsi