Grillattu kirjolohi lime-korianteriöljyllä – helppoa, herkullista ja terveellistä

Moi!

Joko grillit on käyneet kuumina? Meillä kesän grillikausi on vielä korkkaamatta, koska grilli vaatisi yhden varaosan ennen kuin sen voi taas talven jälkeen valjastaa käyttöön. Lupailin edellisessä postauksessani teille tämän kirjolohireseptin, joten tässä se nyt on. Me valmistimme kirjolohen paremman puutteessa uunin grillivastuksella, ja hyvin toimi niinkin. Jos et omista grilliä, niin ota uunin grillivastus käyttöön! Tarjolla on grillattu kirjolohi lime-korianteriöljyllä.

Välillä ruokaa valmistaessa meinaa iskeä mielikuvituksen puute – helposti jämähdän samoihin vanhoihin resepteihin ja sitten kyllästyn niihin. Selailen silloin usein K-ruoka sovellusta, ja seuraava herkullinen resepti löytyi sovelluksesta. Alkuperäinen resepti löytyy myös K-ruoan nettisivuilta täältä. (Huom! En tee yhteistyötä K-ruoan kanssa, eli tämä ei ole kaupallinen yhteistyöpostaus, vaan ihan muuten vaan löytämäni ja erinomaiseksi havaitsemani resepti.)

Taas tuli todettua, että ihan pienillä muutoksilla saa tutusta raaka-aineesta ihan uuden ruokalajin. Tämän grillatun kirjolohen kruunaa herkullinen lime-korianteriöljy.

Nappaa talteen tämä nopea, helppo ja herkullinen ruokavinkki viikolle tai viikonloppuun. Resepti on sekä maidoton että gluteeniton.

Grillattu kirjolohi lime-korianteriöljyllä

Ainekset:

1 kirjolohifile (n. 150-200 g / hlö)

0,5-1 tl suolaa (riippuen fileen koosta)

Lime-korianteriöljy:

1 rkl limetin mehua

2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

1 rkl neitsytoliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

ripaus suolaa

1 tuore sitruunaruoho

(Alkuperäisen reseptin mukaan marinadiin tulee myös ruokosokeria, mutta jätin sen itse pois.)

Valmistus:

  1. Jos kirjolohifileessä on ruotoja tai ylimääräistä rasvaa, poista ne. Mausta file suolalla.
  2. Sekoita kaikki lime-korianteriöljyn ainekset keskenään. Voit hakata sitruunaruohon vartta esimerkiksi puunuijalla, jotta sen maut irtoavat paremmin. Leikkaa sitruunaruoho ohuiksi, noin 4 cm:n suikaleiksi ja sekoita öljyn joukkoon. Anna öljyn maustua sillä välin, kun grillaat kalan.
  3. Grillaa kala kypsäksi, mutta jätä se meheväksi keskeltä. Nosta kala pois grillistä tarjoiluvadille ja sivele pinnalle lime-korianteriöljyä. Huom! sitruunaruoho on puisevaa, joten sen palaset voi napata öljystä pois ennen levittämistä.

Me keiteltiin kalan seuraksi parsaa.

Ei muuta kuin testaamaan ja herkuttelemaan!

Jos olet kalan ystävä, niin muista myös perinteinen kalakeitto – se maistuu hyvältä vielä seuraavanakin päivänä, eli oiva eväsruoka viikolle.

Tämä ruoka sopii myös nykyiseen viiden viikon haasteen aikaiseen ruokavaliooni. Mistä on kyse? Lue täältä.

Terkuin, Kirsi

 

 

Syntisen hyvä sienipasta

Hei!

Jos noudatat gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota, et syö pastaa, etkä homejuustoja, tämä sienipastan resepti ei ole sinulle! Mutta jos olet pastan sekä juustojen ystävä – varo, tämä sienipasta vie kielen mennessään! 😉

Tämä on yksi parhaista pastoista, mitä olen koskaan syönyt. Italiassa olen syönyt erittäin herkullista simpukkapastaa, mutta tämä sienipasta tulee heti kakkossijalla, jollei jopa jaetulla ykkössijalla.

Reseptin on kehittänyt ihana anoppini. Hän keksi taannoin yhdistää sienipastan joukkoon edellisillalta jääneet homejuustojen tähteet.

Sienipasta kahdelle

  • 250 g tuorepastaa
  • 1 pakastepussillinen metsäsieniä (esim. suppilovahveroita, mustatorvisieniä, korvasieniä, kantarelleja)
  • 1 sipuli
  • puolikas valkosipuli (yksikyntisestä)
  • kasvisannosfondi
  • tippa valkoviinietikkaa
  • pikkuripaus suolaa (huom. kasvisfondi & juustot tuovat jo ruokaan suolaa, joten maista ennen suolan lisäämistä)
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus valkopippuria
  • tuoretta persiljaa
  • ½ paketti aurajuustoa
  • ½ paketti valkohomejuustoa
  • 1 purkki kaurakermaa (Oatly)

Kuullota pannulla sipulia. Kun sipuli on kuullottunut, lisää puristettu valkosipuli ja sienet. Mausta musta- ja valkopippurilla, kasvisfondilla, sekä ripauksella suolaa. (Huom! myös kasvisfondista ja juustoista tulee suolaa, joten laita aivan pieni ripaus tai jätä kokonaan laittamatta.) Kääntele pannulla sen aikaa, että suurin osa sienistä tulevista nesteistä on haihtunut. Lisää purkki kaurakermaa, murennetut homejuustot, sekä puolet persiljasta. Hämmentele hetken aikaa, kunnes juustot ovat sulaneet. Lisää loput persiljasta ja nauti tuorepastan kera.

Nam!

Herkutteluterkuin,

Kirsi