Ylävartalon ”TRX”-treeni, eli haban kasvattamista treeninauhoilla

Yhteistyössä: http://gorillasports.fi/

Moikka!

Sain jokin aika sitten Gorillasports.fi –verkkokaupasta blogiyhteistyönä testattavakseni treeninauhat, ja oon intoutunut sen jälkeen tekemään niillä useampia treenejä.

Treeninauhat saa kiinnitettyä kätevästi leuanvetotankoon, tai ulkona treenatessa vaikkapa puuhun.
Treeninauhat saa kiinnitettyä kätevästi leuanvetotankoon, ovikiinnityksellä oveen tai ulkona treenatessa vaikkapa puuhun.

Viikon päästä alkavalla talvilomalla nämä tulevat myös ehdottomasti käyttöön. Treeninauhat, treeniliinat, tai yleisimmin tunnettu nimellä TRX, on erinomainen lomalle mukaan otettava väline. On kevyt, menee pieneen tilaan, on helppo kiinnittää lomalla melkein mihin vain, ja sillä saa monipuolisesti treenattua koko kropan. Tiedän – kehon omallakin painolla saa aikaiseksi erinomaisia treenejä – mutta monia jokin väline motivoi enemmän, ja jos välineitä haluaa reissutreeneissä käyttää, niin tää on mun mielestä yks parhaimpia ja monipuolisimpia. 🙂

Edellisessä juttusarjan osassa tehtiin treeninauhoilla HIIT-treeni, ja se löytyy täältä.

Tulossa on vielä mm. alavartalo-, keskivartalo-, sekä liikkuvuusharjoitus treeninauhoilla. Joten pysy kuulolla. 😉

Tässä tämän kerran treeni:

Punnerrus

3 x 10-15 toistoa

Säädä hihnat niin, että ne ovat noin vyötärösi korkeudella. Tsekkaa, että molemmat hihnat on säädetty yhtä pitkiksi. Käännä selkä kohti ankkuria ja ota kahvoista käsillä ote. Kävele eteenpäin ja nojaa vartalolla hieman eteen, kunnes narut ovat tiukat. Edellisen liikkeen tapaan mitä jyrkemmässä kulmassa teet liikettä, sitä haastavampi liike on. Alkuasennossa käsivarret ovat suorat ja hihnat käsivarsien yläpuolella. Pidä vartalo tiukkana (ajattele taas lankkuasentoa). Koukista kyynärpäitä, jolloin vartalo laskeutuu alaspäin. Punnerra takaisin ylös.

Kulmasoutu

3 x 10-15 toistoa

Säädä nauhojen kahvat noin vyötärön korkeudelle. Ota käsikahvoista tukeva ote. Kävele taaksepäin kasvot kohti ankkuria, kunnes hihnat ovat tiukat. Nojaa ylävartalolla hieman taakse päin. Huom! Mitä jyrkemmässä kulmassa teet liikettä, eli mitä alemmaksi menet, sitä haastavampi liike on. Eli mitä pystymmässä asennossa olet, sitä helpompi liike. Liikkeen alussa käsivarret ovat suorat ja vartalon asento ryhdikäs. Ajattele, että vartalosi on lankkuasennossa. Pidä rinta rottingilla ja hartiat alhaalla. Vedä kyynärpäät koukkuun vartalon viertä pitkin ja tunne jännitys lapaluiden välissä. Palauta jarruttaen takaisin alkuasentoon. Pidä hyvä ryhti ja keskivartalo tiukkana. Hihnat ovat tiukkana koko liikkeen ajan.

Olkapääpunnerrus

3 x 5-10 toistoa

Säädä hihnat vähän vyötärön alapuolelle. Lukitse kahvat yhteen. Aseta toinen jalka jalkalenkille ja nouse olkapääpunnerrusasentoon kasvot kohti hihnojen ankkuria. Punnerra alas -ylös. Pidä keskivartalo tiukkana koko liikkeen ajan! HUOM! Jos liike ei ole tuttu, aloita helpommasta versiosta, jolloin vapaana oleva jalka on lattialla.

Ojentajapunnerrus

3 x 10-15 toistoa

Säädä hihnat noin vyötärön korkeudelle. Ota kahvoista käsillä kiinni ja käännä selkä kohti ankkuria. Kävele narut tiukaksi hieman eteenpäin nojaten. Ja jälleen mitä jyrkemmässä kulmassa teet liikettä, sitä haastavampi liike on. Hae taas hyvä ja ryhdikäs asento. Käsivarret ovat alkuasennossa suorina. Koukista kyynärpäät, jolloin vartalo laskeutuu alemmas. Ojenna kyynärpäät, jolloin olet taas alkuasennossa.

Ristiveto ylös

3 x 10-15 toistoa

Säädä hihnat noin vyötärön korkeudelle. Ota käsillä kahvoista kiinni. Kävele narut tiukaksi hieman taaksepäin nojaten katse kohti ankkuria. Ja jälleen mitä jyrkemmässä kulmassa teet liikettä, sitä haastavampi liike on. Ota ryhdikäs alkuasento: rinta rottingilla, hartiat alhaalla ja hyvä lapatuki. Alkuasennossa kädet ovat suorina vartalon edessä. Avaa kädet y-asentoon pään viereen pitäen hihnat tiukkoina. Palaa rauhassa alkuasentoon.

Hauiskääntö

3 x 10-15 toistoa

Säädä kahvat noin vyötärön korkeudelle. Ota kahvoista käsillä tukeva ote. Katse on kohti ankkuria. Kävele taaksepäin ja nojaa hieman taaksepäin, jolloin hihnat tulevat tiukalle. Ja jälleen kerran mitä jyrkemmässä kulmassa teet liikettä, sitä haastavampi liike on. Hae taas ryhdikäs asento. Kädet ovat alkuasennossa suorina. Koukista kyynärpäät, jolloin kahvat tulevat pään molemmin puolin. Palaa jarruttaen takaisin alkuasentoon.

Oli muuten pari päivää käsivarret tän jälkeen hapoilla, hih! HYVÄ TUNNE! 🙂

Terkuin, Kirsi

 

”TRX” HIIT: nopea, mutta sitäkin tehokkaampi treeni (sisältää liikevideot)

Moikka!

Mulla on tässä ollut muutama treenitön päivä ”kiireiden” takia, ja tänään halusin kuitata väliin jääneet treenit tiukalla HIIT-treenillä, eli kyseessä on intervallitreeni (high intensity interval training). Tein treenin Gorilla Sportin treeniliinoilla tai treeninauhoilla  – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Treeninauhat toimivat tismalleen samalla tavalla kuin TRX , joka on nimenä monille varmasti tutumpi. Mun mielestä treeninauhat on paras ja kivoin kotitreeniväline, mitä löytyy!

Treeninauhat saa kiinnitettyä kätevästi leuanvetotankoon, tai ulkona treenatessa vaikkapa puuhun.
Treeninauhat saa kiinnitettyä kätevästi leuanvetotankoon, tai ulkona treenatessa vaikkapa puuhun.

Treeninauhat haastavat kehonhallintaa, tasapainoa, ja tuovat tehoa treeniin. Ilman painoja on kotitreeneissä hankalaa treenata mm. hauiksia ja yläselkää, mutta treeninauhoilla saa treenattua koko kropan! Nauhoilla saa tehtyä tehokkaan lihaskuntoharjoituksen tai aerobisen treenin tai yhdistelmän näitä molempia. Ja ainakin mulle nauhat tuovat lisämotivaatiota treenaamiseen. 🙂

Niinpä oon ihan innoissani, kun sain vihdoinkin omat treeninauhat kotiin! Nauhat sain blogiyhteistyönä testattavakseni Gorillasports-verkkokaupasta.

Tässä 6 liikkeen HIIT treeninauhoilla:

10 min. omavalintainen lämmittely

  • Haara-perus / x-hyppy: 3 x 20 (30 s tauko sarjojen välissä)

  • Yhden jalan burpees: 2 x 10 / puoli. (30 s tauko sarjojen välissä, tee vuorotellen puolelta toiselle)

  • Juoksijan lähtö: 3 x 20 (eli 3 x 10 / jalka. Tee 10 toistoa vasemmalla jalalla, sitten oikealla, ja sen jälkeen vasta 30 s tauko)

Loistavaa! Oot puolessa välissä! Pidä 1-2 min. juomatauko! 🙂

  • Vaihtuva pistoolikyykky hypyllä: 3 x 10 (eli 3 x 5 / jalka, 30 s tauko sarjojen välissä)

  • Mountain Climber: 3 x 30 (eli 3 x 15 / jalka, vuorotellen 30 s tauko sarjojen välissä)

  • Askelkyykky hypyllä remmi toisessa jalassa: 3 x 10 / jalka. (Tee 10 toistoa vasemmalla jalalla, sitten oikealla, ja sen jälkeen vasta 30 s tauko)

10 min. omavalintainen loppuverryttely ja venyttely

Tästä tulee yhteensä noin 35-45 min. mittainen treeni riippuen vähän, miten kauan menee siirtyä liikkeestä toiseen, jne. 🙂

Huh, mikä treeni! Suusta pääsi vikan liikkeen vikalla kiekalla s*****a!! 😀 Kyllä muuten meni ihan REISILLE ja PAKAROILLE! 😉

Huomasinpa muuten, että tuo treeninauhasetti on tällä hetkellä Gorillasportsin kaupassa loistavassa tarjouksessa. Jos oot harkinnut treeninauhojen ostamista, niin suosittelen! Gorillasports löytyy myös Facebookin puolelta: https://www.facebook.com/Gorillasports.fi/

Nauhojen mukana tuli ovikiinnitys, eli jos kotoa ei löydy leuanvetotankoa, niin treeninauhat saa kiinnitettyä myös oveen.
Nauhojen mukana tuli ovikiinnitys, eli jos kotoa ei löydy leuanvetotankoa, niin treeninauhat saa kiinnitettyä myös oveen.

Koska oon nyt niin innoissani siitä, että sain vihdoinkin treeninauhat kotiin, niin ajattelin postata teille pienen treenisarjan näillä nauhoilla. Hiit-treenin lisäksi on tulossa mm. ylävartalon jumppa nauhoilla, alavartalon jumppaa, koko vartalon jumppaa, ja katsotaan mitä kaikkea keksin vielä matkan varrella. Näillä kun voi tehdä vaikka mitä! 🙂

Terkuin, Kirsi