Lehtikaalihummus ja siemennäkkileipä (maidoton, munaton ja vegaaneille sopiva resepti)

Moi!

Tässä herkullinen väli- tai iltapala. Mukavan proteiini- ja kuitupitoinen kasvisherkku, joka sopii myös vegaaneille! Reseptit olen ottanut suoraan K-ruoka.fi –sivustolta.

Lopuista lehtikaalista paistelin sipsejä, ja lautaselle päätyi myös hieman kesäkurpitsaa, joka oli käytettävä ennen kuin meni huonoksi. :)
Lopuista lehtikaalista paistelin sipsejä, ja lautaselle päätyi myös hieman kesäkurpitsaa, joka oli käytettävä ennen kuin meni huonoksi. 🙂

Lehtikaalihummus

Ainekset (8-10 annosta):

100 g lehtikaalia

1 tlk (380/230 g) kikherneitä

1-2 valkosipulinkynttä

1/2 dl vettä

4 rkl ekstra neitsytoliiviöljy

2 rkl sitruunanmehu

2 rkl tahinitahnaa

1 tl juustokuminaa

1/2 tl suolaa

paprikajauhetta

  1. Poista lehtikaalista isot lehtiruodit. Hienonna lehtikaalit monitoimikoneessa. Valuta kikherneet, lisää monitoimikoneeseen ja soseuta. (Voit jättää hieman kokonaisia kikherneitä koristeeksi.)
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipulit ja kaikki loput ainekset. Soseuta tasaiseksi. Lisää vettä tai öljyä, jos haluat hummuksesta löysemmän. Levitä hummus vadille, valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele hieman paprikajauhetta. (Koristele kokonaisilla kikherneillä.)

 

Siemennäkkäri

Ainekset (16 palaa):

3 dl neljän viljan hiutaleita

3 dl grahamjauhoja

1 1/2 dl kuorittuja seesaminsiemeniä

3 dl kylmää vettä

1/2 dl oliiviöljyä

3/4 tl suolaa

  1. Sekoita hiutaleet, jauhot ja siemenet kulhossa. Lisää vesi, rasva ja suola. Sekoita tasaiseksi puuromaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikina vedellä tai öljyllä kostutetulla lusikalla uunipellin kokoiseksi, tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Vahdi näkkäriä paiston aikana, ettei se pala. Voit kääntää näkkärin nurinpäin paistamisen loppupuolella. Sammuta uuni ja jätä näkkäri tarvittaessa jälkilämpöön vielä 10-15 minuutiksi. Anna jäähtyä ritilällä ilman leivinliinaa.

Huom! Paistoaika vaihtelee, koska peltien koot ja uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat.

Tästä tuli suosikki! 🙂

Terkuin, Kirsi

Mustaherukka-raakakakku (maidoton, munaton, gluteeniton ja vegaaninen)

Moikka!

Täytin viime viikolla 37 vuotta (apua, ihanko oikeesti?!?!), ja valmistin sen kunniaksi elämäni ekan raakakakun. Resepti on otettu suoraan K-ruoka.fi-sivustolta.

Mökiltä ei löytynyt tehosekoitinta, mutta valmistus onnistui myös sauvasekoittimella. Tuli kuitenkin ehkä hieman rouheampi versio. Tsekkaa houkuttelevampi kuva yllä olevasta linkistä. ;)
Mökiltä ei löytynyt tehosekoitinta, mutta valmistus onnistui myös sauvasekoittimella. Tuli kuitenkin ehkä hieman rouheampi versio. Tsekkaa houkuttelevampi kuva yllä olevasta linkistä. 😉

Ainekset (16-20 annosta ):

1 ps (125 g) pekaanipähkinöitä

1 ps (200 g) pehmeitä taateleita

1/4 tl kardemummaa

1/4 tl suolaa

1-2 rkl vettä

Täyte:

150 g cashewpähkinöitä

2 (400 g) kypsää banaania

4 dl (200 g) mustaherukoita (pakaste)

1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

2 rkl vaahterasiirappia

1 rkl limetin- tai sitruunanmehua

Koristeeksi: mustaherukoita

  1. Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan runsaaseen, kylmään veteen jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, mielellään yön yli.
  2. Valmista pohja. Soseuta pekaanipähkinät, taatelit (tarkista, että niissä ei ole kiviä), kardemumma ja suola monitoimikoneen kulhossa tai tehosekoittimessa. Lisää vesi ja soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Kiinnitä leivinpaperi (Ø 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos vuokaan.
  3. Valmista täyte. Valuta cashewpähkinät, kumoa ne monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää kuoritut banaanit ja jäiset marjat. Aja tasaiseksi seokseksi.
  4. Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi vesihauteessa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä heti kun rasva alkaa sulaa. Sekoita rasva täytteeseen. Mausta vaahterasiirapilla ja sitruunan- tai limetinmehulla. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen. Koristele pinta halutessasi mustaherukoilla.

Nam, nam – tulipa hyvää!

Terkuin, Kirsi